Arınç: Demirtaş, Çözüm Sürecinin Başarıya Ulaşmasını Arzu Eden Biri Değil - Son Dakika
Güncel

Arınç: Demirtaş, Çözüm Sürecinin Başarıya Ulaşmasını Arzu Eden Biri Değil

Bülent Arınç, Demirtaş'ın bir proje olduğunu iddia ederek "Çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir" dedi.

02.03.2015 18:33  Güncelleme: 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında gazetecilere açıklama yaptı. Arınç, HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında sert sözler sarf etti.

"SÜRECİN BAŞARIYA ULAŞMASINI ARZU EDEN BİRİ DEĞİL"

Arınç, "Demirtaş, çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Bana ulaşan bilgilerin gerçekliğini çok iyi bildiğim için bunu söylüyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmaz. O şimdi önümüzdeki seçimler için iyi, verimli bir proje gibi görünüyor. Bu proje üzerinde Türkiye'de çalışanlar var. Ben 40 yıldır siyasetin içerisindeyim. Hangi projenin kimler tarafından parlatıldığını siyasete sürüldüğünü az çok tahmin ederim. Bu proje sadece Demirtaş'ın sahsında değil içinde kızıl yıldızı barındıran Vatan Partisi için de bir noktadır. Bir proje var. Bu benim şahsi görüşümdür. Ben kendisinin başarı bir siyasetçi olacağını düşünüyorum. En büyük engelin egosu olduğunu söylemiştim. Çözüm sürecine bugüne kadar ne kadar engel çıkarılmışsa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Selahattin Demirtaş'tır" dedi.

"DEMİRTAŞ ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER İÇİN İYİ, VERİMLİ BİR PROJE GİBİ GÖRÜNÜYOR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamaları nasıl değerlendirdiği sorulan Arınç, "2013 yılının Nevruz ayında da buna benzer Öcalan'ın bir mesajı milletvekilleri tarafından okunmuştu. Silahlar dursun demişti. 2 yıl sonra böyle bir noktaya gelinmiş bulunuyor. 2 yıllık bir gecikme var denilebilir. Terör eylemleri bitecektir. Çözüm süreci ancak bundan sonra konuşulmaya başlanacaktır. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır. HDP legal bir partidir. Çözüm sürecinde bizim partnerimizdir. Partnerimizle iyi ilişkiler kurmak ve onlarla çözüm süreci konusunda müşterek çalışmayı dürüst bağlamda çalışmayı arzu ederiz. Birilerinin beklediği ve ümit ettiği gibi çözüm süreci çözülme süreci değildir. Bugüne kadar HDP'li milletvekillerinin hiçbirisi beni çözüm sürecini engellemeye çalışmakla itham etmedi.

"3 HDP'Lİ VEKİLE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Cumartesi günkü açıklamada 3 tane HDP'li milletvekilleri var. Onlara ben teşekkür ediyorum. Onlar samimi olarak çözüm süreci konusunda ellerinden geleni yapmaktadırlar. Bu kişiler aynı zamanda İmralı Adasına giden görüşme heyeti arasında 2 yıldan beri yer alıyorlar. Görüşmeye gidip de bir daha gidemeyenler de vardır. Kim olduklarını az çok tahmin edersiniz. Niye gidememişlerdir, gelmelerini kim istememiştir, hangi sebeplerle bu soğukluk ya da sıcaklık sözkonusudur ben bunları bilirim. Çünkü bu süreci yakından takip eden, görevi icabı istihbaratın verdiği bilgiler yanında çok özel bilgilere sahip bir insanım ben. 6-7 Ekim olaylarından sonra Demirtaş'ın oradaki tutumunu eleştirdiğimde bazı konuları istemeyerek de olsa gündeme getirmiştim. Bunlara cevap alabilmiş değilim. Bugün o 3 tane arkadaşımıza içlerinde Pervin Buldan da var. Sağ olsun bana selam göndermiş. Ben de aleyküm selam dedim. Demirtaş, çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Bana ulaşan bilgilerin gerçekliğini çok iyi bildiğim için bunu söylüyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmaz. O şimdi önümüzdeki seçimler için iyi, verimli bir proje gibi görünüyor. Bu proje üzerinde Türkiye'de çalışanlar var. Ben 40 yıldır siyasetin içerisindeyim. Hangi projenin kimler tarafından parlatıldığını siyasete sürüldüğünü az çok tahmin ederim. Bu proje sadece Demirtaş'ın sahsında değil içinde kızıl yıldızı barındıran Vatan Partisi için de bir noktadır. Bir proje var. Bu benim şahsi görüşümdür. Ben kendisinin başarı bir siyasetçi olacağını düşünüyorum. En büyük engelin egosu olduğunu söylemiştim. Çözüm sürecine bugüne kadar ne kadar engel çıkarılmışsa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Selahattin Demirtaş'tır" diye konuştu.

"BİZ ORADAN GELEN HER ŞEYİ KABUL EDEMEYİZ"

Çözüm sürecine ilişkin konuşan Arınç, "Sonuca yaklaştığımızın farkımdayım. Sadece şunu bilsinler. 4 Şubat'ta açıklanması gereken bu 10 madde neden 24 gün sonra açıklanabilmiştir? Çünkü bu farklı bir şekilde bize ulaştırılmıştı. İçinde kabul edemeyeceğimiz şeyler vardı. Biz oradan gelen her şeyi kabul edemeyiz. Biz devleti temsil ediyoruz. İtiraz ettik bunun üzerine turizm gelişti maşallah. Bir kısmı apar topar İmralı'ya gitti, bir kısmı Kandil'e gitti. 24 gün böyle geçti. Şimdi Bülent Arınç'ı eleştirmek için hiçbir hakkınız yok. Bizim önümüze gelen ve kabul edilmesi istenen metin, okunan metin değildir. Gelinen nokta beni teyit ediyor. Eğer 4'ünde elimize getirilen noktayı kabul etmiştik olsaydık ben bunların hiçbirini söylememiş olurdum. Yapmamız gerekenler konusunda el birliğiyle metin yüzde 60 değiştirilerek bu noktaya geldi. İyi de oldu" ifadelerini kullandı.

"PERVİN BULDAN ÇÖZÜM SÜRECİNİN SAMİMİ DESTEKÇİSİDİR"

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın kendisine gönderdiği selama ilişkin yaptığı açıklamada Arınç, "Sayın Buldan bana selam gönderiyor. O iyi niyetle çaba gösteren bir hanımefendidir. Acı çekenlerden birisidir. Çözüm sürecinin samimi destekçisidir. Bu işlerin buraya gelmesinde de çok olumlu katkısı olmuştur. Benim söylediğim konu 4 Şubat'taki metin üzerinde tasarlanmışsa Sayın Buldan o tarihte hükümetle HDP Heyeti yan yana açıklama yapacak, demişse ben de bunu inkar etmişsem o zaman mesele yok. Benim eleştirdiğim konu cumartesi günü okunan konu değildir. Yüzde 60 değişen metin hükümet üyeleri ve HDP Heyeti ile birlikte okunmuştur. Ne Demirtaş ne Buldan 4 Şubat'ta önümüze getirilen metin bu değil diyorsa benim sözlerim de o kadar haklıdır" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN YARARLI GÖRDÜĞÜ HUSUSLARDA ANLAŞMA OLURSA KOALİSYON İÇERİSİNDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YERİNE GETİRİRİZ"

Musul Valisi'nin Musul'u kurtarmaya yönelik operasyona Türkiye'nin de destek vereceğine dair iddiaları sorulan Arınç, "Nuceyfi şu anda Musul'da değil. Maalesef Musul, DEAŞ'ın işgali altında. Biz DEAŞ'a karşı 60'tan fazla ülkenin desteklediği koalisyonda elbette destekçiyiz. Bunun sınırlı olduğunu söylemeliyim. Koalisyonun aldığı kararlardan haberimiz vardır. Eğer DEAŞ'a karşı böyle bir koalisyon hareket edecek ve sonuç alacaksa sadece havadan yapılacak operasyonlarla netice almak bizce mümkün değil. Türkiye daha kapsamlı kara harekatının gerekli olduğunu ifade ediyor. Güvenli hava sahasının emniyet bölgelerinin mutlaka bizim açımızdan olmazsa olmazı olduğunu koalisyon da çok iyi biliyor. Uçuşa yasak bölgenin gerçekleşmesi mümkün olmadı ama görüşmeler devam ediyor. Türkiye'nin kendi açısından yararlı gördüğü hususlarda bir anlaşma olursa biz de koalisyon içerisinde üzerimize düşeni mutlaka yerine getiririz" açıklamasında bulundu.

Arınç: Demirtaş, Çözüm Sürecinin Başarıya Ulaşmasını Arzu Eden Biri Değil
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arınç: Demirtaş, Çözüm Sürecinin Başarıya Ulaşmasını Arzu Eden Biri Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (96)

  • remzi: gitmeden kafana format at bulent 33 28 Yanıtla
  • sila: sen SAYIN DEMIRTASA kurban ol!!!!! 25 24 Yanıtla
  • dikkat: hdp parti olarak secime girme kararı aldıgından beri sayın arınç bu tarz davranışa girdi Yaw açik acik desene baraji geçerlerse oyumuz düser 29 17 Yanıtla
  • ayar: Aynen katiliyorum, bu ikiyuzlu sulho, kan olmadan siyaset yapmayacagini biliyor, o yuzden siyasette kalmasi icin hdp ve mhp ye kan lazim 38 7 Yanıtla
  • vatansever: Ben sayın arinca katılıyorum.Demirtaş nefret dolu samimiyetsiz ve asil bölücü terör örgütünün destekçisidir.Tek amaçları Yüce Türkiyeyi bölme çabasındaki aktörlerden biridir. 20 24 Yanıtla
  • dilan: Umudumuz HDP 29 10 Yanıtla
  • sedo: Sen istesende istemesende Türkiye nin Syriza sı HDP ve çiprası da Sayin Selahattin Demirtaş olacak 25 13 Yanıtla
  • Meto: Dikkat yeni çipras demirtaş olabilir halk demirtaşı seviyor 32 5 Yanıtla
  • 21 amed: Allah aşkına biraz ciddi ol artik ya bi kendine bak bide sayın demirtasa bak aranızda dağlar kadar fark var siz siyasetçi değilsiniz sihirbazsiniz herkes sizi biliyor şuan Türkiye de lider olabilecekt tek kisi oda selahattin demirtasdir... 20 15 Yanıtla
  • Faruk: Diline Kurban Olayım. . Eşin Benzerin YOk . . Gönüllerin Sulatı. . Allah Seni Bizim DertLerimizLe uĞraşdığın için Cennetine Alsın. Seni Korusun. . 6 25 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı
    20:58 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Trabzonspor maçının ardından 3 gün izin yapan takım, antrenmanla maçın hazırlıklarına devam etti. Maç 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Batman'da dereye düşen araçtaki 2 kişi kepçe ile kurtarıldı
    20:54 Batman'da dereye düşen araçtaki 2 kişi kepçe ile kurtarıldı

    Batman'ın Sason ilçesinde Sevgi Aydın A. yönetimindeki hafif ticari araç, Han Deresi'ne düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kepçe yardımıyla sürücü ve eşini kurtardı. Çift, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilerek hastaneye kaldırıldı.

  • CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek
    20:54 CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın yarınki duruşmasını takip etmek üzere Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever'den oluşan bir heyet görevlendirdi.

  • Samsun'da Otomobil Çarpışması: 8 Yaralı
    20:53 Samsun'da Otomobil Çarpışması: 8 Yaralı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Dursun Kuru idaresindeki bir otomobil ile Nihat Emeç'in kullandığı başka bir otomobil çarpıştı. Kazada, sürücülerin yanı sıra araçlardaki 6 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Vezirköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024
    20:52 IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024

    Uluslararası Para Fonu (IMF), 2024 için küresel ekonomik büyüme tahminini Ocak ayındaki tahminine göre 0.1 puan artırarak %3.2 olarak revize etti. IMF'nin Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre, gelişmiş ekonomilerin bu yıl %1.7 büyümesi bekleniyor. Raporda, COVID-19 pandemisinin ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yanı sıra düşük üretkenlik, artan jeoekonomik parçalanma gibi faktörlerin büyümeyi olumsuz etkilediği belirtildi. IMF, 2024 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini ise son yılların en düşük seviyesi olan %3.1 olarak açıkladı. IMF, enflasyonun düşmesine rağmen faiz oranlarının arttığını ve yüksek borçlu gelişmekte olan ülkeler için borç dinamiklerinin daha az olumlu hale geldiğini belirterek ülkelerin mali tamponlarını yeniden oluşturmalarını önerdi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı
    20:43 Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı

    Sivas'ta meydana gelen trafik kazasında, Ş.T.B. yönetimindeki bir otomobil park halindeki araca çarptıktan sonra devrildi. Kazada yaralanan sürücü, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı
    20:39 Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı

    Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yaşayan Fevzi O., traktörünü yıkamak için girdiği Arıklar Göleti'nde mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle Fevzi O. kurtarıldı ve traktörü de iş makinası yardımıyla çıkarıldı.

  • Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu
    20:38 Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı ve çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu. Yangın, samanlık, ev ve ahıra sıçradı ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.


Advertisement