Arınç: Ekonomi Emin Ellerde, İstikrar Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Arınç: Ekonomi Emin Ellerde, İstikrar Devam Edecek

Arınç: Ekonomi Emin Ellerde, İstikrar Devam Edecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ülke ekonomisinin güven verdiği görüşünü savunarak, "Ekonomi emin ellerde.

20.02.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ülke ekonomisinin güven verdiği görüşünü savunarak, "Ekonomi emin ellerde. Dalgalara rüzgarlara karşı, Bursa'yı altüst eden lodosa karşı ekonomimiz güvenli ellerde. Hiç endişe etmeyin. İnşallah Allah'ın izniyle bu işi selametle tutmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki seçimleri de Allah'ın izniyle kazanacağız. İstikrar devam edecek" dedi.

Bursa'da düzenlenen Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi'ne katılan Bülent Arınç, Türkiye'nin ekonomisinin son yıllarda çok başarılı bir mesafe aldığını, makro ekonomik göstergeleriyle, dünyada örnek gösterilen bir ülke haline geldiğini ve herkesin ilişki kurmak istediğini bir ülke konumuna geldiğini söyledi. Ekmeğini dostlarıyla paylayan bir milletin çocukları olduklarını söyleyen Arınç, "Özellikle Rumeli ve Balkanlar bizim tarihimizdir. Oralara en ön planda koşmayı ve oralarda adeta bir vatan, yurt sevdası gibi çalışmaları yapmaya hepimiz sevdalıyız" dedi. Balkan ülkeleriyle yatırım konularında işbirliğinin önemine değinen Arınç, şunları söyledi:

"Biz dostuz, arkadaşız, kardeşiz yerine göre ama bu sözler iyi bir ekonomi işbirliği için yeterli değil. Yatırımcı, sanayici ve işadamının, istihdama katkı sağlayacak herkesi yatırım yapacağı ülkede hukuk güvenliği olup olmadığına bakar, ikili anlaşmalarımız olup olmadığına bakar, yerel siyasetin ülke siyasetinin istikrarlı olup olmadığına bakar, yapılacak yatırımların ne şekilde teşvik ve destek göreceğine bakar, bakar da bakar. Yatırımcı yargının, hukukun siyasetin istikrarlı olup olmadığına bakar. Pencereyi açıp baktığı zaman 10 sene sonrasını 20 sene sonrası görmesi lazım. Görebiliyorsa, emin olun, dostluk gayretiyle bir yapacaksa iki yapar. Ancak bunları göremiyorsa bir yapacaksa, hiç yapmaz."

Bu durumun Türkiye açısından da söyleyebileceğine dikkat çeken Arınç, Türkiye'ye gelecek yabancı yatırımcının, ülkedeki istikrara, hukuk güvenliğine ve ekonominin gidişatına baktığını belirtti.

"BİRBİRLERİYLE TİCARET YAPAH ÜLKELER KAVGA ETMEZ"

Konuşmasında görevi gereği dünyanın pek çok ülkesine gittiğini ve işadamlarıyla toplantılar yaptıklarını anlatan Arınç, "Onlar bana siyasi istikrar profili bakımdan bana Türkiye'nin geleceğini soruyorlar. 'Yatırım yapacağız da bu hükümet kalıcı mı gidici mi', 'Bu çatışmalar, tartışmalar, gerçek mi, sahici mi yoksa konjonktürel mi?' 'Yani biz yatırımımızı yapalım mı?' diye soruyorlardı. Ben de söylüyordum. Demek ki inanıyorlar. Hala yatırım yapmaya devam ediyorlar" dedi.

Konuşmasında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in işi çok iyi bildiklerini anlatan Arınç, "Onlar ekonomiyi çok bilir. Ben siyaseti biraz daha fazla bilirim. Birbirimizi tamamlıyoruz. Bu işler böyle gidiyor. Her ülkenin diğer ülkeyle işbirliği yapması için mutlaka hem aradaki ilişki çok iyi olacak. Siyaset ekonomi kültürel ticaret hatta turizm. Birbirleriyle ticaret yapan ülkeler, birbirleriyle kavga etmez" diye konuştu.

"DURMAKSIZIN COŞMAYA İNŞALLAH DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye'nin enflasyonda iyi durumda olduğunu, cari açığı azaltmak için gayret ettiklerini, ekonomik reformları devam ettirdiklerini anlatan Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ekonomisi güven veriyor ve inşallah bu güven devam edecek. Ekonomi emin ellerde. Dalgalara rüzgarlara karşı, Bursa'yı altüst eden lodosa karşı ekonomimiz güvenli ellerde. hiç endişe etmeyin. İnşallah Allah'ın izniyle bu işi selametle tutmaya devam edeceğiz. Bir kimse 'acaba Türkiye ekonomisi nereye gidiyor' diye düşünmesin. Önümüzdeki seçimleri de Allah'ın izniyle kazanacağız. İstikrar devam edecek. Durmaksızın coşmaya inşallah devam edeceğiz."

Ülkedeki istikrarı bozmak isteyenlerin olabileceğine dikkat çeken Arınç, bu sözüyle sadece muhalefeti kastetmediğini söyledi. Muhalefetin, dünyanın her yerinde mevcut iktidarları zayıflatmak ve onların yerine kendilerinin geçmesi için çalıştığını kaydeden Arınç, bunun çok doğal bir talep olduğunu, ancak demokratik ölçüler içerisinde olması gerektiğini söyledi. Arınç, "Tahrip edici, yıkıcı, 'bunlar gitsin de Türkiye ne olursa olsun' mantığıyla hareket etmemek gerekir. Vatandaşımız bu konuda duyarlıdır. En doğru kararı verecektir" diye konuştu.

Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi'ne, Makedonya Ekonomi Bakanı Bekim Neziri, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Victor Tvircun, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi milletvekili Saliha Hakif Emin ve çok sayıda işadamı katıldı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç: Ekonomi Emin Ellerde, İstikrar Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement