Arınç: "Herkes birbirini kucaklayarak devir teslim yapıyor" - - Son Dakika
Politika

Arınç: "Herkes birbirini kucaklayarak devir teslim yapıyor" -

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanının yüzde 52'yle birinci turda seçilebilmesinin muhteşem bir sonuç olduğunu belirterek, "Ama şunu şöyleyeyim; eğer ikinci tura kalmış olsaydık, -ben birinci turu tercih ettim, çünkü dedikodu olurdu, prestij meselesiydi, şuydu buydu- ama ikinci tura kalmış olsaydı, yüzde 58'i bulurduk" dedi.

31.08.2014 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanının yüzde 52'yle birinci turda seçilebilmesinin muhteşem bir sonuç olduğunu belirterek, "Ama şunu şöyleyeyim; eğer ikinci tura kalmış olsaydık, -ben birinci turu tercih ettim, çünkü dedikodu olurdu, prestij meselesiydi, şuydu buydu- ama ikinci tura kalmış olsaydı, yüzde 58'i bulurduk" dedi.

Arınç, partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen "34. İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu aralarda insanların biraz sevdiklerinden biraz da "Ya şu parti karışsa da biraz heyecan olsa, ortalık da biraz neşelensin" diye düşünerek, kendisi de dahil birçok ismin Başbakanlık için ortaya atıldığını, ancak sonuçta halkın, Hakkın dediğinin olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığını, Genel Başkanlığını tebrik ettiklerini, imzalarını verdiklerini, arkasında bir nefer gibi çalışacaklarını söylediklerini anlatan Arınç, kongreden iki gün önce de son Bakanlar Kurulu toplantısında Recep Tayyip Erdoğan'a veda ettiklerini anımsattı.

Arınç, burada kendisinin de "Ben şahsen sizinle birlikte 6 yıldır Başbakan Yardımcısı olarak çalışıyorum, artık ben de hükümete ve size veda ediyorum, yeni Başbakanımız genç çalışma arkadaşlarını rahatlıkla seçsin, ben de gösterdiğiniz güven için sizlere teşekkür ediyorum" dediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Siyasette şu vardır; 'Bursa bakansız kalmasın'. Çünkü bakanlıktan gideceği söylenip de yazılan sadece ben değilim, Faruk Çelik kardeşimiz için de saçma sapan, hiçbir aslı ve temeli olmayan şeyler yazıldı. Sanki ikimiz de bakanlıktan gideceğiz Bursa bakansız kalacak. Siyaseten bunu anlayabilirim. 11 milletvekili çıkarmış, 3 milyon nüfuslu bir ilin, bakansız kalmaması lazım. Ama biz 25 kişiyiz. Bütün Türkiye'ye bunu nasıl taksim edeceksiniz? Her ile bir bakanlık vermek mümkün mü? Hayır. İstanbul'dan bile bir tane bakan var, şimdi galiba 2 oldu. Ankara'dan 3 taneydi bir tane kaldı. Çünkü başka hesapları da yapmamız ve o illerin kritik, stratejik bazı özelliklerini düşünerek, oradan da belki bakan yapmanız lazım."

- "Bursa'nın velisi çok ama..."

Her ili bu açıdan mutlu, memnun etmenin mümkün olmadığını, o nedenle her milletvekilini bakan olarak gördüklerini ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

"Ben de dahil olmak üzere, böyle dedikodular çoğalınca bazı arkadaşlarımızın doğrusu endişeli olduklarını hissettim. 'Eyvah Başbakan Yardımcımız bakan olmazsa bizim halimiz nice ola? Bunun tabii farklı yorumlanabilecek yönleri de var; 'Biz zaten söylemiyor muyduk, bu adam da fazla ileri gitmeye başlamıştı, neler konuşuyordu kardeşim, öyle kolay yutulur lokmalar değil. Bu lafları dinleyen bir adam kudurur be. Kim bunu bakan yapar?' Şimdi herkes birbirine bakmasın, Bursa'nın velisi çok ama delisi de çok. Yani meczup türünde olanlar çok demek istiyorum. Meczubu bol olan şehirde bereket vardır, Maraşlılar böyle inanırlar. Orda hikayelere konu olmuş meczuplar vardır. Allah dostu, adam kendinden geçmiş, bu dünyadan habersiz, gelir seninle bir şey konuşur, başka alemlerin insanıdır... Bizde de var, Bursa'da da var. Kimisi biraz daha akıllı kimisi biraz daha meczup, öbür dünyaya ait pek çok insanımız var. Olsun be Bursa'nın tadı da böyle zaten. Bunlar olmasa ne olurdu? Birbirimizle hır gür edeceğiz, adamlar doğru söylüyor üstelik. İçimizde neler var, gaip aleminden ne haberler getirenler var Allaha çok şükür. Ama 'zaten bu adam gidiciydi kardeşim, işte şu şu sebeplerle de olmadı' diyenler var. Yeminle söylüyorum sizlere, 'Ben bugün buraya hükümette görev almadan gittiğim zaman Bursa, acaba beni nasıl karşılayacak?' diye merak ederek geldim. Acaba suratlar asılacak mı acaba üzüntü mü olacak acaba kafalardaki pek çok sorular insanları meşgul mü edecek? Yani onu yaşayamadım tabii görmediğim için bir şey diyemem. Yine üzülerek de söyleyeyim karşınıza bakan olarak gelince, o aradaki farkı göremedim."

Arınç, siyasete hizmet için girdiğini ifade ederek, "İnsan hayattan ve siyasetten arkasında iz bırakarak gitmeli... Bir yetimin başı okşanmışsa, bir yere fakir fukara için güzel bir iş yapılmışsa, insanın hatırı sorulmuşsa, sokağına, mahallesine topluma oradaki güzel insanlara bir selam verilmişse, insanların gönlünde bir yeriniz olmuşsa, bu sizi hayatta takip edecek bir iz olacak. Doğru dürüst yaşamak lazım, doğru dürüst bu işlere veda etmek lazım. Siyasette biz destanlık olaylar yaşadık" ifadelerini kullandı.

- "Eğer ikinci tura kalmış olsaydık"

Cumhurbaşkanı seçiminde, adaylarının muhalefet partilerinden de oy alacağını ve ilk turda seçimi kazanacağını tahmin ettiklerini de vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

"Allah bizi yanıltmadı çok zor bir seçimdi, yüzde 52'yle birinci turda seçilebilmek muhteşem bir sonuçtur. Ama şunu şöyleyeyim; eğer ikinci tura kalmış olsaydık, -ben birinci turu tercih ettim, çünkü dedikodu olurdu, prestij meselesiydi, şuydu buydu- ama ikinci tura kalmış olsaydı, yüzde 58'i bulurduk. Yine Cumhurbaşkanı seçilirdi, oyumuz en az 6 puan daha artardı. Nereden biliyorsun? İkinci tura kaldığımız zaman gelecek artı oyların nereden olduğunu biz adımız biliyoruz. Bir insanın birinci tercihi kendi partisi olabilir. Kendi adayı olabilir, önemli olan ikinci tercihinin kim olacağıdır. Eğer, Tayyip Erdoğan'a birinci turda oy vermeyenler, ikinci tura kaldığı takdirde ikinci tercihlerini rahatlıkla kullanacaklardı. Ama biz gönlümüze sinen işi başarmış olduk birinci turda. Hamdolsun ben de 19 Kasım 2002 TBMM Başkanlığına aday olduğumda, o zaman oyumuz yetmiyordu, 367'yi almaya ama ben birinci turda 369 ile meclis başkanı seçilmiştim. Bu büyük bir onur, başarıdır. Allah yaptığı hizmetlere mukabil, Başbakanımıza birinci turda, istisnasız, kavgasız, itirazsız... Hiç itiraz yükseldi mi bir taraftan, hiç kimse oraya buraya koştu mu? Hayır, teslim kazandı, bileğinin hakkıyla. Ondan sonra biraz mırın kırın ettiler, başka sebeplerle ama biz neticeye ulaşmış olduk. Çok şükür bu büyük başarıda payı olan herkese teşekkür etmemiz lazım, Türkiye çok iyi bir noktaya geldi."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arınç: 'Herkes birbirini kucaklayarak devir teslim yapıyor' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement