Arınç: Kadın Herkesin İçinde Kahkaha Atmayacak - Son Dakika
Güncel

Arınç: Kadın Herkesin İçinde Kahkaha Atmayacak

Arınç: Kadın Herkesin İçinde Kahkaha Atmayacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa teşkilatının bayramlaşma törenindeki konuşmasında "Kadın iffetli olacak. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak." dedi.

28.07.2014 22:05  Güncelleme: 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bursa teşkilatının Merinos Parkı'nda düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son zamanlarda Türkiye 'de ahlaki bir çöküntünün yaşandığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kadın iffetli olacak. Mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Nerede öyle yüzüne baktığımız zaman yüzü hafifçe kızarabilecek, boynunu öne eğebilecek kızlarımız." dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ, GENÇLERİMİZ CİNSEL YÖNELİMLERİNDE ÇOK KÖTÜ NOKTALARA GİDİYORLAR"

"Maalesef günlük hayatımızdan tutunuz, çocuklarımızın yetişmesine kadar televizyonların etkisi, şundan bundan bu kadar ama farklı bir toplum haline geliyoruz. Ahlaksızlık, fuhuş bir bataklık haline geliyor." diyen Arınç, sözlerine şöyle devam etti: " Çocuklarımız, gençlerimiz cinsel yönelimlerinde çok kötü noktalara gidiyorlar. Türkiye'de buluğ yaşı, ergenlik yaşı çok küçüldü. Bu kızlarda neredeyse 9-10 yaşlarına, erkeklerde de 11-12 yaşına kadar küçüldü. Bunun neticesinde özellikle bu cinsel yönelimleri sürekli teşvik eden, bir kısmı sanal dünyada, internet dünyasında bir kısma maalesef televizyonlarda, gazetelerin magazin sütunlarında bir kısmı da üniversiteler başta olmak üzere eğitim alanında gençlerimizin bu heyecanlarını, bu heveslerini kötüye kullananlar var.”

"KADIN HERKESİN İÇİNDE KAHKAHA ATMAYACAK"

Bir kaç özel televizyonun gençlik dizileri hazırladığını ve bu dizilerin 13- 20 yaşları arasındaki gençleri sadece sekse bağımlı olarak yetişmesine neden olduğunu öne süren Arınç şunları kaydetti:

"AHLAKEN BİR GERİYE GİDİŞ VAR"

“Çok güzel kitaplar çıkıyor. İnsanın cebinde taşıyabileceği, çantasına koyabileceği çok güzel kitaplar çıkıyor. Kuran'ı yeniden keşfetmemiz lazım. Ahlaken bir geriye gidiş var. Haya meselesi çok önemlidir. Haya, utanma duygusu. 'Yüzüne baktığın zaman yüzü kızarıyorsa' Hadis-i Şerif öyle diyor, haya güzeldir. Kadında olsa daha da güzeldir. Sadece kadın için değil erkek için bütün mahlukat için haya diye bir şey var. Erkekler için de haya vardır. Yalan söyleyemez, mahcubiyet ifade edecek bir söz söylemeye kalksa yüzünü yere bakar. Nerede öyle yüzüne baktığımız zaman yüzü hafifçe kızarabilecek, boynunu öne eğebilecek, gözünü bizden kaçırabilecek iffet sembolü haya sembolü kızlarımız. İffet çok önemli. Sadece bir isim değil. Kadın için de bir süstür, iffet. Erkek içinde bir süstür. İffetli olacak. Erkek de olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Çocuklarını sevecek. Kadın ise o da iffetli olacak. Mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacaksın. Şimdi bunu birileri söylediği zaman 'ya bu adam hangi dilden konuşuyor' diyebilirler. Bu kadar değerlerimize yabancılaştık bugün ."

ARINÇ'TAN ARABA VE CEP TELEFONU ELEŞTİRİSİ

Son yıllarda evlerde birden fazla otomobil ve herkeste cep telefonu olduğuna değinen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz şüphesiz arabanın da en iyisine bineceğiz. Ama arabanın da bir zekatı var. Lüzumsuz da kullanmayacağız. Valla Nil Nehri olsa Türkiye'de kullanılan arabalara benzin olarak yetiştiremeyiz. Bu israftır. Bir arabanın durduğu yerde sabit masrafı var. Bu lüzumlu bir ihtiyaç halinde kullanılacak bir şeydir. Aynı cep telefonları gibi. Şimdi cep telefonlarında hanımlar yemek tarifi yapıyor birbirine, saatlerce. 'Daha daha ne var, ne yok? Ayşe'nin kızı ne oldu? Düğün ne zaman?' Bunları karşı karşıya geldiğinde konuş."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Arınç: Kadın Herkesin İçinde Kahkaha Atmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • leyla: 49 rehine ve polis için birşeyler söylesen daha iyi olmazmı 31 15 Yanıtla
  • edep yaa edep: Sayın arınç o arabayla gezen bayanlar sizin zamanınızda zengin olan adamların sonradan görme karısı ve kızları, ayrıca bunların coğuda ne yazıkki türbanlıdır. Înanmazsan gözünü açda iyice bak, heleki küçük illerde ve ilçelerde görgüsüzlük had safhada. 32 12 Yanıtla
  • C: SENİN KAHKAHAYLA DERDİN NEDİR AĞLAMA HASTASI. 33 7 Yanıtla
  • can: seninle oturanlar seninle kalkanlar ve seni dinleyenler senin gibi yalancı dolancı oyalayıcıdır seni buralara getirenler senin nasıl bir sahtekar olduğu bilmeli türk düşmanları 22 5 Yanıtla
  • rh: saba tümer yandı :) 24 1 Yanıtla
  • ozcan: Sizin yaptığınız hırsızlıklar sizlerin yüzünü kızartıyor mu? İnsanları tesettürlü, tesetürsüz diye ayırıp birbirlerine karşı dolduruyorsunuz, peki bu yüzünüzü kızartıyor mu? Din ile siyaseti birbirine kattınız, dinimizde fitne, fesat yapmak doğru mu? Ülkemizi parça parça satıyorsunuz vatan namus demektir, önce namusunuzu bir tartın, sonra hadisler üstünden siyaset yapın. Tesettürlüsü de, tesettürsüzü de, efendisi de, çapulcusu da bizler 77 milyondan oluşan TEK bedeniz. Ne mutlu TÜRK'üm diyene. . . 19 5 Yanıtla
  • Hulk: ben kadın olsaydım muhafazakar hiçbir partiye oy vermezdim. 15 8 Yanıtla
  • kaan34ist34: çüşşş ohaa derim ben sana sayın arınç sen bu uygulayacaklarını beyan ederek degilde git evinde kendi hanımına ve kızına söyle . ben bi babayım kızımın özgür eşiminde neşeli olmasını isterim. esir bi ülkede yaşamak mı vaat ediyorsunnn . çüşşşşşş. . haddiniizi bilin konuşurken 19 3 Yanıtla
  • NUSRET: İFFETLİ OLMAK İÇİN ERKEKLERİN YANINDA KAHKAHA ATMAMAK MI GEREKİYORMUŞ? TABİ ERKEK YAPABİLİR, DEĞİL Mİ? ÇÜNKÜ KADIN SİZE GÖRE 2. SINIF. . MİRASI YARIM OLSUN, SÖZ HAKKI OLMASIN, SADECE KOCASININ MEMNUN ETMEK İÇİN YAŞASIN. . YANİ KÖLE ! 16 6 Yanıtla NUSRET: @REALİST YAZIMDAKİ YANLIŞ NE? 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement