Arınç, Keles Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı - - Son Dakika
Sağlık

Arınç, Keles Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı -

Arınç, Keles Devlet Hastanesi\'nin açılış törenine katıldı -

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Rabbim sizin samimiyetinize, bizim doğruluğumuza, dürüstlüğümüze, bizim Allah rızası için bu millete yaptığımız hizmetlere bakıyor, heybesinde küfürden başka bir şey olmayanları rezil ediyor, millet yolunda çalışanları da vezir ediyor hamdolsun" dedi.

19.03.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Rabbim sizin samimiyetinize, bizim doğruluğumuza, dürüstlüğümüze, bizim Allah rızası için bu millete yaptığımız hizmetlere bakıyor, heybesinde küfürden başka bir şey olmayanları rezil ediyor, millet yolunda çalışanları da vezir ediyor hamdolsun" dedi.

Arınç, Keles Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin en büyük başarısının sağlık alanında gerçekleştiğini, Türkiye'de 10 kişiden 8'inin sağlık yatırımlardan memnun olduğunu söyledi.

Bu hastanede de en donanımlı sağlık hizmetinin verileceğini belirten Arınç, şöyle devam etti:

"Allah korusun birisinin kolu koptu, bileği kesildi, şu oldu, bu oldu, acilen bir mikrocerrahiye yetişmesi, kanının durdurulması lazım. Diyelim ki o da burada mümkün değil. Bir telefon edeceksiniz, 15 ambulans helikopterimiz var, 15 dakikada gelip hastamızı alacak, en yakın hastaneye 15 dakikada götürecek. Allah muhtaç etmesin. Hükümetimiz çok güçlü. Mısır'da bir olay oluyor, bir Türk'ün başına bir kaza geliyor, ambulans uçağı gönderiyoruz, hastamızı alıp geliyoruz. Cidde'de, Mekke'de ya da Medine'de acil bir vaka oldu, hemen alıyoruz, bazen de cenazesini getiriyoruz. Vızır vızır uçaklarımız, helikopterlerimiz çalışıyor."

Keles'te kurulacak termik santral konusunda halkın hiçbir endişesi olmaması gerektiğini vurgulayan Arınç, "Allah biliyor ki sizi de kirazınızı da cebinizi de menfaatinizi de düşünerek yapıyoruz bu işi. Başkalarının dedikodusuna kanmayın. Biz ne yaparsak millet hayrına yapıyoruz. Çünkü Şeyh Edebali bize böyle nasihat etmiş; 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' İnanın arkadaşlar, bir gram zarar vermeyecek işler yapıyoruz. Siz de bize güvendiniz, son seçimlerde yüzde 60'ın üzerinde oy verdiniz. Bu, bir güvenin eseridir" ifadesini kullandı.

- TBMM Genel Kurulu'ndaki toplantı

TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplandığını hatırlatan Arınç, bu oturuma katılamadığını belirtti.

Partisinden bazı arkadaşlarının, toplantıda hazır bulunduğunu dile getiren Arınç, şunları kaydetti:

"Neymiş? Fezlekeler okunacakmış. Ondan sonra da bu fezlekeler konusunda kavga çıkaracaklarmış. Biz buradayız, orada da arkadaşlarımız var şüphesiz. Biz bakanlar, ihtiyaç olduğu zaman birbirimizin yerine oy kullanabiliyoruz. O yüzden ben Bursa'ya, Keles'e gelmeyi tercih ettim. Onlar orada kavga edecekse onların işi kavga, bizim işimiz hizmet. Bizim, milletimizin işine koşmaktan başka derdimiz yok. Bizim derdimiz millet. Muhalefete şunu tavsiye ettik; 'Bırakın böyle bağırmayı, çağırmayı, hırsız falan demeyi. Bir bildiğiniz varsa bu montajlara güveniyorsanız, o zaman meclis soruşturması isteyin, 55 kişi imza versin, Başbakan ve bakanlar hakkında meclis soruşturması açılsın deyin, ne söyleyecekseniz orada söyleyin. Komisyon kurulsun, incelesin, suç buluyorsa da hepsini Yüce Divana sevk etsin.' 'Yok, biz onu yapmayız' diyorlar. Peki siz ne yapacaksınız? 'Biz, bağırıp çağırıp hakaret edeceğiz, sizi lekeleyeceğiz, milletin nezdinde de oylarınızı düşüreceğiz.' Niyetleri kötü ama Allah, onların niyetlerine göre değil, Rabbim sizin samimiyetinize, bizim doğruluğumuza, dürüstlüğümüze, bizim Allah rızası için bu millete yaptığımız hizmetlere bakıyor, heybesinde küfürden başka bir şey olmayanları rezil ediyor, millet yolunda çalışanları da vezir ediyor hamdolsun."

- "Sizinle geldik, sizinle gideriz"

Bu sırada töreni izleyen kişilerden bazıları, "Dik dur eğilme" diyerek tezahüratta bulundu. Arınç, bunun üzerine şöyle konuştu:

"Zaten dik durduğumuz, eğilmediğimiz, el etek öpmediğimiz, 11 senedir toprağa kök saldığımız için kızıyorlar. Üflediler, bağırdılar, çağırdılar; yıkılmadık. Darbeciler, cuntacılar harekete geçti; yıkılmadık. Partiyi kapatmak istediler, yalan söylediler, içinden bölmeye kalktılar; yıkılmadık. Şimdi iftira atıyorlar, belden aşağı vuruyor, hakaret ediyorlar; yine yıkılmayacağız Allah'ın izniyle. 'Ateş-i Nemrut'tan korkar mı İbrahim olan, hodri meydan, haydi meydan' diyoruz. Millet ne derse o. 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.' Gidersin sandığa, eğer istemiyorsan oyunu ona göre kullanırsın. Sandıkla gelen demokrasiler, sandıkla gider. Demokrasilerde balans ayarı sandıkla olur. 'Biz bu işi tankla yapacağız' diyenlerin hepsi gitti, yerinde yeller esiyor. 'Biz bu işi sandıkla yapacağız' diyenler dimdik ayakta hamdolsun. Çok şükür sizinle geldik, sizinle gideriz. Başkasının bize fiske vurmasına razı değiliz ama milletimiz bizi döverse sesimizi de çıkarmayız. Yeter ki millet bizi dövsün, yanlış, haksızlık yaparsak millet bize cezamızı versin. Başka bir şey istemiyoruz."

Vali Münir Karaloğlu tarafından, ilçede bazı kadınlar tarafından yapılan minyatür "Keles bebeği" hediye edilen Arınç, kurdeleyi keserek açılışını gerçekleştirdiği hastaneyi beraberindekilerle gezdi.

Bu arada, Arınç, Keles'e gelmeden önce Baraklı köyünde aracını durduran vatandaşlarla çay içip sohbet etti.

-keles devlet hastanesi

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Arınç, Keles Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement