Arınç, KKTC'de Ercan Havalimanı'nda Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Arınç, KKTC'de Ercan Havalimanı'nda Temel Atma Törenine Katıldı

Arınç, KKTC\'de Ercan Havalimanı\'nda Temel Atma Törenine Katıldı

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Kıbrıs'ta Ercan Havalimanı'nda yeni terminal binası ve pist temel atma törenine katıldı.

12.02.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Kıbrıs'ta Ercan Havalimanı'nda yeni terminal binası ve pist temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Arınç, Kıbrıs Türk halkının haksız bir izolasyona rağmen, dünyaya entegre olma yolunda önemli mesafeler kaydettiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yeni Ercan Havalimanı'nın temel atma töreni ve KKTC Hükümet yetkilileri ile temaslarda bulunmak için bu sabah KKTC'ye gitti. Arınç KKTC Ercan Havalimanı yeni terminal binası ve pisti temel atma törenine katıldı. Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs halkı için hayırlı bir yatırımın temellerinin atılacağını dile getirerek, yeni binanın tesliminin de kısa sürede yapılacağını belirtti.

TAÇOY: ERCAN HAVALİMANI ADANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI OLACAK

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, ihale süresinin başından bu yana ihale sürecine yönelik birtakım eleştirilerde bulunulduğunu dile getirerek, devletin ve KKTC topraklarının devamlılığı için yatırımların önemini vurguladı. Taçoy, 2 yıl süreyle gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgiler de vererek, bunun KKTC'de yapılan en büyük ihalelerden biri olduğunu belirtti. En az 220 milyon Euro'luk bir yatırım olan yeni havalimanının ülkeye yeni istihdam ve iş imkanları sağlayacağını ifade eden Taçoy, 25 yıllığına yapılan bu sözleşmenin uzun vadeli bir yatırım olduğunu söyledi.

Ercan Havalimanı'nın sadece Kuzey Kıbrıs'ın değil adanın en büyük havalimanı olacağını belirten Taçoy, yatırımlarla KKTC'nin kalıcılığının sağlamlaşacağını ve Türk askerinin KKTC'deki varlığının pekişeceğini anlattı.

ARINÇ:  KKTC HALKI DÜNYAYA ENTEGRE OLMAKTAN UZAK TUTULUYOR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, bu önemli açılışın hayırlı olmasını dileyerek, Türkiye Cumhuriyeti Devlet ve Hükümet yetkililerinin selamlarını getirdiğini belirtti. İki günlük çalışma ziyareti içinde önemli toplantılar yapacağını dile getiren Arınç, Havalimanı'na adı verilen Şehit Albay Fehmi Ercan ve bugün hayatta olmayan devlet büyüklerini rahmetle andı. Arınç, Kıbrıs Türk halkının haksız izolasyonlar altında dünyaya entegre olmaktan uzak tutulduğunu, ancak her şeye rağmen dünyaya örnek bir gayret sergilediğini belirtti. Kıbrıs'a ulaşımın büyük ölçüde havayolu ile sağlandığını kaydeden Arınç, 3 milyon olan yolcu sayısını 5 milyona taşımak için adım atıldığını söyledi. Kamu işletmeciliğinin yerini zaman içinde özel sektöre bırakmaya başladığını da anlatan Arınç, "Bu yatırım kısa sürede tamamlanacak. KKTC'ye ulaşımın kalitesi artacak, yolcu ve yer hizmetlerinin kalitesi de artacak" dedi. Gelinen noktanın bir başarı öyküsü olduğunu ifade eden Bülent Arınç, dünyaya açılabilecek nitelikteki bu havaalanının ayakta alkışlanması gerektiğini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da KKTC'de turizm hareketlerinin artması için altyapıya gerek duyulduğunu belirterek, yeni havaalanı ile hem halka hem de turistlere hizmet verileceğini anlattı. 1985'te ilk Başbakan olduğu dönemde Turizm Teşvik Yasası ve DAÜ Vakıf Yasası'nı çıkardıklarını vurgulayan Eroğlu, ülke ekonomisinin güçlenmesi için yatırıma gerek olduğunu belirtti. Belli bölgeleri turizm bölgesi ilan ederek, 5 yıldızlı otellerin yapımına başlandığını da anımsatan Eroğlu, turizm ve eğitim için yatırımın önemine işaret etti. Otellerde yola 15 bin yatak kapasitesi ile çıktıklarını ve bunu 30 bine çıkardıklarını da anlatan Eroğlu, bu hedefin üniversiteler için de geçerli olduğunu ifade etti. Eroğlu, 48 ayda tamamlanması amaçlanan yatırımın ülkeye hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Ercan Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Pisti'nin temelleri devlet ve hükümet yetkililerinin katılımıyla atıldı. - Lefkoşa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç, KKTC'de Ercan Havalimanı'nda Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement