Arınç: Diyarbakır Belediye Başkanı'nı Kınıyorum - Son Dakika
Güncel

Arınç: Diyarbakır Belediye Başkanı'nı Kınıyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır Belediyesi'nin, çocukları için eylem yapan aileleri oturdukları yerden kaldırmasını kınadığını söyledi.

02.06.2014 19:50  Güncelleme: 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç önemli açıklamalarda bulundu. Arınç, PKK'nın çocuklarını kaçırdığı aileler için, "Gözleri yaşlı anneler Diyarbakır Belediyesi’nin karşısında durup çocuklarımızı geri getirin dediler. Biz ümitle bekliyoruz ki çocuklarımız ailelerine geri dönebilsinler. Bu konuda aracılık yapması gerekenler de gerekeni yapmasını bekliyoruz. Türkiye bu konuya odaklanmışken maalesef Diyarbakır Belediyesi bu aileleri olduğu yerden kaldırdı, yeter ki bu eylem gündem oluşturmasın diye. Belediye Başkanı’nı kınıyorum." dedi

İşte Arınç'ın konuşmasıından önemli satır başları;

MERKEZ BANKASI BAŞKANI ERDEM BAŞÇI'NIN KABİNEYE SUNUMU

Faiz konusu merkez bankası’nın görevlerinden sadece birisi. AK Parti kurulduğundan beri, Ekonomik Kurul’umuzun aldığı ilk karara göre de Merkez Bankamız’ın bağımsızlığı esastır. Bu ilkeye bugüne kadar da sadık kaldık. Merkez Bankası’nın çalışma ilkeleri fiyat politikası ile çelişmemek kaydıyla arasında Hükümet’in büyüme politikalarını desteklemesi yer almaktadır. 

Türkiye’de büyümenin azalması gibi bir kırılma noktasına asla gitmeyeceğiz. Son yıllarda maliyet enflasyonundaki yükseliş kurdaki ve faizdeki artıştan kaynaklanmaktadır. Bunu bir şekilde engellemek gerekir. Merkez Bankası’nın bu konudaki adımlarına müdahale etmek niyetinde değiliz ama faizlerin düşürülmesi halinde yatırımların artacağını düşünüyoruz. Merkez Bankası’nın çalışmalarında bir yeknesaklık, bir akort görmek mümkündür. İsabetli değerlendirmeler yaptı, Başkan'a teşekkür ettik.  

ÇÖZÜM SÜRECİ 

Bu konuda yasal bir çalışma hazırlığı yok. 

DİYARBAKIR'DA AİLELERİN EYLEMİ

İlk defa anneler, babalar, aileler çocuklarının aldatılarak dağa çıkarılmasına isyan ettiler ve barışçıl bir eylem yaptılar. Gözleri yaşlı anneler Diyarbakır Belediyesi’nin karşısında durup çocuklarımızı geri getirin dediler. Biz ümitle bekliyoruz ki çocuklarımız ailelerine geri dönebilsinler. 

"BELEDİYE BAŞKANI'NI KINIYORUM"

Bu konuda aracılık yapması gerekenler de gerekeni yapmasını bekliyoruz. Türkiye bu konuya odaklanmışken maalesef Diyarbakır Belediyesi bu aileleri olduğu yerden kaldırdı, yeter ki bu eylem gündem oluşturmasın diye. Belediye Başkanı’nı kınıyorum. Daha önce Gezi eylemlerine, annelerin yaptıkları eylemlere nasıl da destek vermişlerdi. Gerek BDP’li siyasetiler, gerek çözüm sürecine destek veren herkesin bu çocuklarımızın dağdan indirilerek ailelerine teslim edilmesine destek vermesi gerekir. Bu konuda en büyük sorumluluk da gözleri Kandil’de kulakları İmralı’da olanlara düşer. Bu konuda gelinen aşamada Sayın Başbakanımız ne düşünüyorsa yarın grup toplantısında kamuoyuna ifade edecektir.

4 ESKİ BAKAN İÇİN SORUŞTURMA

4 bakanımızla ilgili bir Meclis soruşturması kurulması kararı verildi. 400’den fazla oy verildi. Biz de evet oyu verdik gizli oyda. Komisyon üyelerinin bu ismi geçen bakanlar hakkında olumlu ve ya olumsuz görüş bildirmemesi gerekir. Bu ihsası reydir. Dolayısıyla bunların üye seçilmesi mümkün değil. Diğer partiler evet üyelerini bildirmişler ama bu sayı yeterli değil. 

AK Parti bu konuda bir tarama yapıyor. Arama motoruna girdiğinizde kimin ne dediğini görüyorsunuz. Bu nedenle henüz bildirilmedi. Vicdanı kanaatleriyle herkes soruşturma açılsın dedi. Zannediyorum AK Parti de komisyona vereceği bu hafta bildirecektir. Bildirmezse o zaman bunun sorumlusu AK Parti Grubu olacaktır.

BAŞÇI'NIN KABİNEYE SUNUMU 

Merkez Banksı Başkanı görevinin başındadır.  Merkez Bankası Kanununda bir değişiklik düşünmüyoruz. 


Arınç: Diyarbakır Belediye Başkanı\'nı Kınıyorum
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Arınç: Diyarbakır Belediye Başkanı'nı Kınıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Kes Sesini !: yav siz kimsiniz ki Kürt çocukları için,kürt aneleri için birşeyler istiyorsunuz!.30 yıldır çocuk,ane demeden yüzbinlerce kürdü katlediniz,Hala ediyorsunuz! size ne kürtlerden! siz kürtleri ancak vahşice öldürürsünüz! Dağda ölmesinler polis öldürsün diyorsunuz ,tek derdiniz bu! 23 22 Yanıtla
  • diyar: sayın arınç bu işler kınamakla ağlamakla hal olacak meseleler değildir. dağlarda binlerce insan var. toplumsal barışla bu iş hal olur. 25 2 Yanıtla
  • ERHAN: YÜZ VERDİNİZ BU BDPYE ŞİMDİDE KINIYORUM DİYORSUN 8 11 Yanıtla
  • diego maradona: PKK LI LAR GUNEY DOGUDA BASKI SIDDET TEHDIT LE AILERIN COCUKLARINI DAGA KACIRIYORLAR SIKAYETTE BULUNANLARI COK AZI AYNI BU AILERLER GIBI SESINI YUKSELTIYOR INANIN BUTUN ANALAR AILELER ESNAF LAR BU HAINLERDEN BIKTI AMA SESLERINI CIKARAMIYORLAR 13 5 Yanıtla
  • HASAN ALİ IĞDIRLI: DAĞA GİDEN KÜRT ÇOCUĞU MADEM Kİ SENİN İÇİN O KADAR DEĞERLİ CEZA EVİNDE Kİ ÇOCUKLARIN HEPSİNİ BIRAKIN VE AYRICA HÜKÜMETİNİZ DÖNEMİNDE EN ÇOK ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ VE TECAVÜZE UĞRADI GENÇLER YILLARDIR O YOLU TAKİP EDİP GİDİYORSA DEMEK DEVLETİN ÇÖZEMEDİĞİ SORUNLAR VAR AYRICA BURASI KÜRDİSTAN VE İŞGAL ETMİŞSİNİZ BU ULUSLAR ARASI BİR SORUN VE BİLİNEN BİR GERÇEK 5 11 Yanıtla
  • Salih: Ak parti nin bitişini izlimekteyiZ 5 7 Yanıtla
  • DEDEKORKUT: bu gün bu olanların bir numralı sorumlusu BEŞİR ATALAY iki numarlı sorumlusu SENSİN AĞLAYAN ADAM 6 6 Yanıtla
  • KENAN: Gecen sene bu zamanlar yazdiklarimizin murekkebi kurumadi. Hakli cikmak istemezdik, uzgunum. O donem pembe tablo cizen barissever pitirciklar, ulkeyi ve dunyayi yanlis okuduklarini kabul eder mi? Sanmiyorum, cunku partizanca yasadiklari icin dusunme, analiz etme ve milli menfaatlerin gerektirdigi sekilde davranmadilar, davranamazlar.Lice, Varto, Idil ve Yuksekova'da olanlara dikkat cektigimizde 'analar aglamasin' otomatiklesmis sloganini atanlar Diyarbakir'da cocugunu teror orgutunun kacirmasi uzerine feryat figan aglayinca 'bdp git getir' diyor. Sen ne is yaparsin be adam... Devletin sehirlerarasi karayolu kac gundur kapali... Pasalar basbakanlarin dibinde sus esyasi gibi geziyor. Valiler apoya sevgi gonderiyor... 10 1 Yanıtla
  • cihat: kadının suratına bakın bir damla nur var mı allahaşkına 6 4 Yanıtla
  • guzelizmir: Arinc aslinda zekii biridir ama sanirim yaslandigindan bazi yasanmislari unutuyor! Diyarbakir eski belediye baskani baydemirin mese agacli muhabbeti , bu kinadiginiz olayin yaninda cok utanc verici ve ahlaksizca soylenen bir sozdu , ama ne hikmetki adami birakn knamayi citiniz bile cikmamisti, ayrica hakkinda ne yargilama ve nede yasal bir islemde yapilmadi . Adam resmen devlet adamlarina hakaret ve kufur ediyor vede bu soyledigi yanina kaliyor. bu yasanmislari hatirlayanlar yorumlarini kendiler yapsin artik,,,,, 6 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement