Arınç: "Onlar yargılanır, aklanabilirlerse yanımıza gelirler'' - - Son Dakika
Politika

Arınç: "Onlar yargılanır, aklanabilirlerse yanımıza gelirler'' -

Arınç, Manisa programı kapsamında Saruhanlı'nın Halitpaşa beldesine geçerek bir konuşma yaptı.

21.03.2014 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arınç: "Onlar yargılanır, aklanabilirlerse yanımıza gelirler'' - MANİSA

Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da

- "Biz şunu biliyoruz, insanlar beşerdir şaşar, hata yapabilir. En yakınımızda bile olsa hata yapan insanları hele yolsuzluk, zimmet, suistimal gibi çirkin işlere bulaşmış ne kadar insan varsa onları yanımızda tutmayız"

- "Onlar yargılanır, aklanabilirlerse yanımıza gelirler, aklanamazlarsa cehennemin dibine kadar giderler"

- "Benim için bir şey söylenmiyor ama başbakanımız için ne söyleniyorsa biz ona sahip çıkarız. Biz onun ne kadar dürüst, yiğit bir insan olduğunu, 24 saat halkı için çalıştığını o yalancılardan çok daha iyi biliriz"

MANİSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz şunu biliyoruz, insanlar beşerdir şaşar, hata yapabilir. En yakınımızda bile olsa hata yapan insanları hele yolsuzluk, zimmet, suistimal gibi çirkin işlere bulaşmış ne kadar insan varsa onları yanımızda tutmayız" dedi.

Arınç, Manisa programı kapsamında Saruhanlı'nın Halitpaşa beldesine geçerek bir konuşma yaptı.

Manisa'nın bu seçimlere büyükşehir belediyesi sıfatıyla girdiğini, Büyükşehir Yasasıyla yerel yönetimlerin güçlendiğini, belediye meclisleri ve başkanların daha çabuk karar verme yetisine sahip olacağını, merkezi hükümet kadar geniş yetkilere kavuşacağını anlatan Arınç, AK Parti'ye tüm Türkiye'nin desteğinin artarak devam ettiğini söyledi.

Dünkü Bursa mitingine 130 bin kişinin katıldığını, geçen hafta Manisa'da da kentin gördüğü en büyük mitingi düzenlediklerini ifade eden Arınç, "Halkımız başbakanımıza, hükümetimize daha çok sahip çıktığını gösteriyor" dedi.

AK Parti hükümetinin sağlık, eğitim ve ulaştırma alanında yaptığı yatırımlara dikkati çeken Arınç, "AK Parti eğer başarılı olmamış olsaydı, yanlış işler yapmış olsaydı, 2002'de gelir 2007'de giderdi. Yüzde 47 ile geldik, yüzde 50'ye yükseldik" diye konuştu.

Mahalli seçimler öncesi hükümete ve başbakana karşı kampanya yürütüldüğünü, bu kampanyada da hırsızlık, yolsuzluk suçlamalarının bulunduğunu dile getiren Arınç, 40 yıldır siyasetin içinde yer aldığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Bu parti, hükümet yolsuzlukla mücadele için kuruldu. Bugüne kadar da çok güzel mücadele etti. İnşallah kimse onu böyle kötü sıfatlarla suçlayamaz. Diyelim ki bazı bakanlar ve çocuklarıyla ilgili iddialar var, başbakana ait olduğu söylenen teypler, kasetler var. Bunlar yeni şeyler değiller ki. Bunlar belli zamanlarda herkes için çıkarırlar. Siyasette yolsuzluk iddiası ilk defa değildir. Geçmişte korunanlar bizim dönemimizde korunmaz. Biz şunu biliyoruz, insanlar beşerdir şaşar, hata yapabilir. En yakınımızda bile olsa hata yapan insanları hele yolsuzluk, zimmet, suistimal gibi çirkin işlere bulaşmış ne kadar insan varsa onları yanımızda tutmayız. Onlar yargılanır aklanabilirlerse yanımıza gelirler, aklanamazlarsa cehennemin dibine kadar giderler."

- "Yolsuzluğun Y'si olsaydı"

Arınç, Başbakan Erdoğan'ın "öz evladım olsa affetmem" demesine rağmen her gün birilerinin yolsuzluk, hırsızlık gibi laflar ettiğini, ortada bir iddianame ve dava dahi olmadan, montajlanan kasetler üzerinden hakaretler edildiğini ifade etti.

Bu kasetlerin mahkeme tarafından incelendiğini, bunların ortaya çıkacağını söyleyen Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkeme hükmü olmadan insanları suçladığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ağzını açtığı zaman bir saat üç tane kelimeyi tekrar ediyor. Ben size tekrarlamaktan haya ediyorum. Biz hakkında bir karar, mahkeme hükmü olmayan kimseyi suçlamaktan uzağız. Herkes her şeyi iddia edebilir, yalanı söyleyebilir, iftirayı atabilir, onu doğru kabul edip 'sen şusun' deme hakkımız var mı? Kesinlikle yok. Siz hükümetimizi suçlayan bu iddiaların hiçbirisine inanmayın. Eğer yolsuzluğun Y'si olsaydı. Şu ülkeye yaptıklarımızın 10 gramını dahi yapamazdık.

Hükümetimize, başbakanımıza, bize karşı...İşin içinde ben de varım. Benim için bir şey söylenmiyor ama başbakanımız için ne söyleniyorsa biz ona sahip çıkarız. Biz onun ne kadar dürüst, yiğit bir insan olduğunu, 24 saat halkı için çalıştığını o yalancılardan çok daha iyi biliriz. Dolayısıyla ona karşı gelen bütün iftiraları göğüslemek de bize düşer. İnşallah hükümete güveniniz ve desteğiniz de devam eder. Bu oylarınızla birilerinin kurduğu tuzaklar kendi başlarına yıkılır kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşerler."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da 400 milyon lira yatırımla 800 yataklı hastane yapacaklarına, temelini attıklarına da değinerek, Manisa'ya gelecek 5 yılda Türkiye'ye örnek olacak hizmetler vermek istediklerini belirttti, yerel seçimlerde Saruhanlı Belediye Başkan adayı Hüseyin Yaralı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi için destek istedi.

Arınç: "Onlar yargılanır, aklanabilirlerse yanımıza gelirler\'\' -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arınç: 'Onlar yargılanır, aklanabilirlerse yanımıza gelirler'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement