Arınç'tan Bin Ladin Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Arınç'tan Bin Ladin Değerlendirmesi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, insanlık suçu olarak kabul ettikleri terörün, dini, imanı, rengi cinsiyeti ve etnisitesinin hiçbir zaman söz konusu olmadığını belirtti

02.05.2011 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, insanlık suçu olarak kabul ettikleri terörün, dini, imanı, rengi cinsiyeti ve etnisitesinin hiçbir zaman söz konusu olmadığını belirterek, "Ama kıyafetlerine, düşüncelerine, amaçlarına bakarak Müslümanları terörist gözüyle görmek veya göstermek, bugün dünyada karşılaştığımız en olumsuz davranışlardan birisidir" dedi.

Arınç, Balkan Ülkeleri Medya Forumu'nda verilen arada bir gazetecinin, terör örgütü El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesiyle ilgili sorusunu yanıtladı.

Kendisinin de takip ettiği kadarıyla ABD Başkanı Obama'nın bir konuşma yaparak, Bin ladin'in Pakistan'da öldürüldüğünü, Amerikan halkına ve dünyaya duyurduğunu anımsatan Arınç, Türkiye ve ABD arasında saat farkı olduğu için bu konudaki gelişmelerin yeni izlenmeye başlandığını söyledi.

Arınç, bu konuda birkaç konuya dikkat çekmek istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Pakistan'da Bin Ladin'in yakalandığı ve öldürüldüğü söyleniyor, herhalde bir operasyon yapılmış olmalı, bu konuda Pakistan'dan bir açıklama yapıldı mı bilmiyorum. Öncelikle Pakistan hükümetinin de ya birlikte yaptıkları veya kendilerinden habersiz ABD'nin bir başka şekilde gerçekleştirdiği operasyon söz konusu olmalı. Bunun takip edilmesinde yarar var. Pakistan'dan yapılacak bir açıklamaya ihtiyacımız var. "

-"TERÖRÜ İNSANLIK SUÇU OLARAK KABUL EDİYORUZ"-

Terör konusunda hem Türkiye hem de hükümetin görüşlerinin belli ve açık olduğunun altını çizen Arınç, şöyle dedi:

"Biz terörü insanlık suçu olarak kabul ediyoruz. Terörün dini, imanı, rengi cinsiyeti, etnisitesi hiçbir zaman söz konusu değil. İnsanları öldürmeyi amaçlayan, gayesi ne olursa olsun bir eylemi, hoş görmemiz mümkün değil. Türkiye terörle mücadele eden bir ülke, terörle mücadele de bir ülkenin kendi imkanlarıyla yapıp, başarabileceği bir konu değil. Dolayısıyla terörle mücadelenin dünyada, ortak bir platform haline gelmesi, terörün tanımından başlayarak bu mücadelenin bütün ülkeler tarafından desteklenmesi gerekiyor.

Bir ikinci konu da şüphesiz Müslümanlığın, Müslümanların terörle ilintili olarak anılması bizleri dün de bugün de rahatsız ediyor. Çünkü İslam barış dinidir, barıştır, insana olan sevgidir. Hangi amaca uygun olursa olsun insanların masum şekilde, çocukla, kadınla, erkekle topyekun veya bizzat, öldürmeyi hedef alan bir anlayışı, Müslümanlık kabul etmez. Ama kıyafetlerine, düşüncelerine, amaçlarına bakarak Müslümanları terörist gözüyle görmek veya göstermek, bugün dünyada karşılaştığımız en olumsuz davranışlardan birisidir. "

-"İNSANA YÖNELİK HER TÜRLÜ SALDIRIYI KESİNLİKLE LANETLİYORUZ"-

Arınç, terörle mücadele ettiklerini, terörizmi benimsemediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla bu mücadelede elbette başarılı olunmasını arzu ederiz. Türkiye olarak da El Kaide Türkiye'de taban bulmamakla birlikte belki bazı taraftarlarının olması düşüncesiyle güvenlik kuvvetlerimiz zaman zaman operasyon yapmakta, zaman zaman gözaltına alınan şahıslar sorgulanmakta, hatta tutuklanmaktadır. Bu örgüt veya bunun benzeri örgütlerin marjinal de olsa yaptıkları eylemler bugüne kadar hepimizi üzmüş ve hepimizi derin bir endişeye sevk etmiştir. Tabii 11 Eylül saldırısının El Kaide örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edildiğine göre, bunun üzerinden 10 yıl geçmesine, bugüne kadar niçin müsamaha edilmiş veya göz yumulmuştur? Bunlar belki kamuoyunda da tartışılacak hususlardır.

Ancak gelinen sonuç, umarız ki bundan sonra hiçbir terör amaçlı kurulan örgütün başıyla sonuyla içindekilerle, destekçileriyle, yaşamaması, güçlenmemesi ve barışı tehdit etmemesidir. İnsana yönelik her türlü saldırıyı kesinlikle lanetliyoruz ve onunla mücadele etmeyi kendimize görev biliyoruz. " - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arınç'tan Bin Ladin Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement