Arınç'tan Ekmeleddin İhsanoğlu'na Eleştiri - Son Dakika
Politika

Arınç'tan Ekmeleddin İhsanoğlu'na Eleştiri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç CHP ve MHP’nin ‘Çatı Aday’ olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında eleştiride bulundu.

27.06.2014 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç CHP ve MHP’nin ‘Çatı Aday’ olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında eleştiride bulundu.

Arınç, Kanal 24 Televizyonu’nda ‘24 Özel’ programında soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Arınç Ekmeleddin İhsanoğlu için: ‘Sırf CHP'den aday olabilmek için isminden vazgeçen bir insan yarın başka şeylerden, başka değerlerinden de vazgeçebilir.’ dedi

İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları

AK Parti'nin adayı Erdoğan mı olacak?

Bildiğiniz gibi çok geniş bir istişare yaptı sayın Başbakanımız. Parti teşkilatında tüm kademelerle görüştü. Buna ilişkin br karar vermiş olması gerekiyor. Belki Mayıs ayında ve daha sonra Haziran'ın ortalarına kadar adayımızın açıklanacağını düşünüyorduk. Ama bazı meseleler ve muhalefet tarafından gösterilmesi muhtemel adayların görülebilmesi amacıyla sayın Başbakanımız en sonunda 1 Temmuz Salı günü adayımızın açıklanacağını ilan etti. Çok geniş katılımlı olacak. Bizim de bilebildiğimiz, görebildiğimiz, hissedebildiğimiz bu. Partideki birçok kişi gibi ben de böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Buradaki tek husus sayın Başbakanın kararının ne olacağıydı. Onun da az çok şekillendiğini tahmin edebiliyorum.

DOĞRU OLAN MHP VE CHP'NİN KENDİ ADAYLARINI GÖSTERMESİ

Arınç: Çok çalıştılar çok dolaştılar. AK Parti’ye karşı güçlü bir aday çıkartmak istediler. Gitmedikleride yer kalmadı haydar Baş’ın partisine bile gittiler, bindelik partileri dolaştılar, sivil toplum kuruluşlarına gittiler. “küçümsemek için söylemiyorum” Buradan ne çıkıyor diye baktığımızda her halde çok güçlü siyasi bir fügür bunlardan aday olacak. Doğru olan neydi? CHP’nin ve MHP’nin kendi adaylarını göstermesiydi.

RAHMETLİ ERBAKAN HOCANIN BİZE TALİMATI BUYDU…

Rahmetli Erbakan hocanın bize her zaman talimatı buydu “Bir yerde kazanıp kazanmamak önemli değil, iki kişi bile varsa o köyde yâda beldede birisi aday olacak öbürü ona oy verecek Varlığınız görünsün, gücünüz görülsün. Bizde varız deyin, biz onların adaylarına bağlı değiliz bizim ölçülerimize göre en iyi aday budur diyerek siz kendi adayınız bulun. Ona oy verin” derdi.

Matematik hesaplarına pek uymazdı ama bir insan yapacaksa böyle yapması lazım. Bir seçime gidiyoruz CHP’den hiçbir haber yok! MHP’den hiçbir haber yok! öbürlerinin esamesi okumuyor. Eeee Ne olacak? Biz dışarıdan AK Parti’nin önünü kesecek bir insan bulmaya çalışıyoruz dediler

Açıklamayı Kılıçdaroğlu yaptı, yanında Bahçeli vardı. Peki, onun dışındakilere ne oldu? Onlara bu isim verilmedi, onların bu isim hakkında görüşleri alınmadı. Kendileri açıklamış oldular bu konu bu şekilde gündeme gelmiş oldu.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun şahsıyla ilgili olumlu yada olumsuz biz söz söyleme noktasında olamayız. bu nezaketsiz olur. Olumlu söylememiz gerekirse de artık bir adaydır. Bize karşı bir adaydır oda benim işime gelmez.

Ben duygusallığı ön planda tutan bir insanım. Siyasette duygusallığa yer yok diyenler de var. Duygusal bir yönümüzün de olması lazım!

Şimdi ben Ekmeleddin İhsanoğlu olmuş olsaydım, Sayın Kılıçdaroğlu bana Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gelseydi. Önce kendimi bir yoklardım, bende bir eksiklik mi gördüler acaba? Diye. Beni niye aday yapacaksınız siz? Recep Tayyip Erdoğan’a ve Abdullah Gül’e karşı onlar kazanmasında siz kazanın diye. Bu insanlar kim? Bu insanlar Ekmeleddin İhsanoğlu diye bir figür varsa İslam Konferansı teşkilatında veya IRCICA’da başkanlık yaptığı dönemlere aitti de birkaç hatırası varsa “ onun arkasında duran iki kişi” vardı. Onu genel sekreter yapan, onu muhtelif uluslar arası platformlarda hükümetimizin desteklediği, öngördüğü bir insandır, ona saygı gösterin ve ona yardımcı olun diye her gün referans mektupları yazan iki kişidir. Böyle iki kişinin adaylığına karşı kendisinin aday gösterilmek isteyen “ Bahçeli olsa pek bir şey demezdim” Sayın Kılıçdaroğlu ise işin bu tarafını bir düşünmesi lazım.

Niye Cumhuriyet Halk Partisi? Benim hayat tarzım belli, dünya görüşüm belli, babamın belli, çektiği çileler belli, sıkıntılar belli, din, devlet, laiklik, irtica konularında hedef olmuş bir insanın yaşam tarzıyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu yâda CHP bana nasıl teklifte bununa bilir? Diye bir Ekmeleddin İhsanoğlu muhasebe yapması lazım.

Bu teklif bana yapılsaydı. Şahsen bu teklifi reddederdim! Bu duygusal planda düşüneceğimiz bir şey. Siyaset farklı bir şeydir. Ben böyle bir teklife hayır diyemem diyorsa ben kendi kanaatimi belirmiş olayım.

EKMELEDDİN Mİ EKMEL Mİ?

Madem seni aday gösterdiler ismine de saygu duyacaklar

Ekmeleddin İhsanoğlu, "Herkes bana Ekmel bey der" deyip kestirip attı. Bunu ben çok büyük bir eksiklik olarak görüyorum. Madem ki seni aday yaptılar içerisinde 'din' kelimesi geçen ismine de saygı duyacaklardı. Senin ismin kötü birşey değil ki.. Şerafettin neyse o, Kemalettin neyse o, Hayrettin neyse o.. Kemal Bey'in ismi Kemalettin Kılıçdaroğlu olsaydı 'Din'i attım, ben Kemal'im' diyecek miydi? Sonunda din eki varsa bunlar güzel tamlamalardır ve bizim güzel isimlerimiz içerisinde geçer.

Ben biliyorum ki CHP'liler böyle isimlere uzak olabilirler. Dünyalarında böyle isimler yoktur. Abdulmetin gibi Abdurrezzak gibi.. Bunlara da soğuk bakabilirler ama bunlar İslam tarihinden bu yana en güzel isimler olarak verilirdi.

İsim konusunda Obama örneği

Bakın Barack Obama'nın çok güzel bir örneği var. İlk defa Başkan seçildiğinde kongre binasının üzerinde ant içecekken yüksek yargıç karşısına geliyor, incili önüne koyuyor ve 'Barack Obama...' diye başladığında Obama araya girdi ve düzeltti, "Barack Husein Obama.." dedi.. Ne kadar şahsiyetli bir iştir. Bunu siz niye gösteremiyorsunuz? Ekmel bey diyeceğine "Benim adım Ekmeleddin kardeşim. Sen bu ismi söylemek zorundasın" diyeceksin!

Bugün isminden vazgeçen yarın başka değerlerinden de vazgeçebilir

Bunu ciddiye almayabilirler ama ben şahsen ciddiye alıyorum. Sırf CHP'den aday olabilmek için isminden vazgeçen bir insan yarın başka şeylerden, başka değerlerinden de vazgeçebilir.

Kaynak: yirmidorthaber.com

Arınç\'tan Ekmeleddin İhsanoğlu\'na Eleştiri
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Arınç'tan Ekmeleddin İhsanoğlu'na Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement