Arıtma Tesisi Hızla Yükseliyor - Son Dakika
Yerel

Arıtma Tesisi Hızla Yükseliyor

Arıtma Tesisi Hızla Yükseliyor

(Özel Haber) Çevre sorunlarını ile boğuşan Kütahya’nın turistik ilçesi Simav, inşaat çalışmaları hızla devam eden Biyolojik Arıtma Tesisi ile yakında hayat bulacak.

08.07.2014 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(Özel Haber) Çevre sorunlarını ile boğuşan Kütahya'nın turistik ilçesi Simav, inşaat çalışmaları hızla devam eden Biyolojik Arıtma Tesisi ile yakında hayat bulacak. Simav'ın AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan Simav'a hayat öpücüğü verecek olan tesisi Kasım-2014'de hizmete açmayı planladıklarını bildirdi.

İlçenin Fatih Mahallesi Söğüt İçi mevkiindeki 15 bin dekarlık bir alan üzerinde inşa edilen ve 40 ayrı üniteden oluşan Simav Biyolojik Arıtma Tesisisini geç kalmış bir yatırım olarak değerlendiren Başkan Özkan, tesisin devreye girmesiyle çevre sorunlarıyla boğuşan Simav Ovası ve içerisinden geçen Simav Çayının kirlilikten kurtulacağını ve Simav Çayının eski günlerde olduğu gibi tertemiz olacağını söyledi.

Simav Belediyesi'nin çevresindeki Çitgöl ve Naşa beldelerinin yanı sıra Beyce Köy ile birlikte başlattığı arıtma seferberliği meyvelerini vermeye başladı. Simav başta olmak üzere Çitgöl ve Naşa beldelerinin yanı sıra Beyce Köyün yerleşim ve tarım alanlarında yıllardır yaşanan çevre kirliliğinden kurtaracak arıtma tesisinin yapımı hızla yükseliyor. Tesisin yapımını üstlenen firma yetkilisi İsmail Arlı Simav Biyolojik Arıtma Tesisinde inşaat çalışmalarının yüzde 70 oranında tamamlandığını ve Kasım 2014'de çalışır vaziyette belediyeye teslim ederek yeni yılın ilk günlerinde ilçenin evsel atıklarını arıtmaya başlayacaklarını söyledi.

SİMAV ÇAYI TEMİZ KALACAK

Simav'da atık sular kanalizasyon şebekesi ile bir noktada toplanarak ön arıtmadan geçmeden Simav Çayına veriliyor ve çevre kirliliğine neden oluyordu. Simav Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin devreye girmesi ile birlikte evsel atıklar biyolojik arıtmadan geçtikten sonra "temiz" olarak Simav Çayına verilecek. Böylelikle ilçede büyük bir çevre sorunu da tarihe karışmış olacak.

TESİS YAKLAŞIK 8 MİLYON TL'YE MAL OLACAK

Yaklaşık 8 milyon TL'ye mal olacak tesis saniyede 150 litre atık suyu arıtacak kapasite ve 100 bin kişilik nüfusa göre planlandı. 40 ayrı üniteden oluşan tesiste idare binaları, Jeneratör binası, filtre binaları, havalandırma havuzları, çökertme havuzları gibi üniteler bulunuyor. Yaklaşık 8 milyon TL'ye mal olacak tesis sayesinde verimli topraklarıyla ünlü Simav Ovası ile içerisinden geçtiği topraklara hayat veren Simav Çayı atıksu kirliliğinden kurtulacak, bölge sağlıklı temiz bir çevreye kavuşacak. Simav'a hayat öpücüğü verecek olan tesisin 2015 yılı başında çalışmalarına başlaması hedefleniyor. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arıtma Tesisi Hızla Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement