Arjantinli Savcı Nisman'ın Ölü Bulunması - Son Dakika
Güncel

Arjantinli Savcı Nisman'ın Ölü Bulunması

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nahşon: "İsrail, Arjantinli yetkililerin, Nisman'ın saldırının faillerini bulunması ve yargılanması için sarf ettiği çabayı devam ettirmesini ümit etmektedir"

19.01.2015 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Eski Arjantin Devlet Başkanı Nestor Kirchner hakkında dava açan savcı Alberto Nisman'ın ölü bulunmasına ilişkin, "İsrail, Arjantinli yetkililerin, Nisman'ın saldırının faillerini bulunması ve yargılanması için sarf ettiği çabayı devam ettirmesini ümit etmektedir" açıklamasını yaptı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahşon, yaptığı yazılı açıklamada, Nisman'ın trajik ölümünden derin üzüntü duyulduğunu belirterek, "Hukukun yılmaz savunucusu ve cesur bir savcı olan Nisman, suçluların ve suça teşvik edenlerin kimliğini ortaya çıkarabilmek için büyük bir azimle çalıştı" ifadesini kullandı.

Savcı Nisman, Devlet Başkanı Kirchner'in 1994 yılında başkent Buenos Aires'de 85 kişinin öldüğü Yahudi Kültür Merkezi'ne yapılan saldırıda parmağının olduğunu iddia ederek hakkında dava açmıştı.

Açıklamada, ayrıca, "İsrail, Arjantinli yetkililerin Nisman'ın 85 kişinin öldüğü saldırının faillerinin bulunması ve yargılanması için sarf ettiği çabayı devam ettirmesini ümit etmektedir" denildi.

Buenos Aires Herald gazetesinin haberine göre, gece yarısına doğru evinin banyosunda bir kan gölünün içinde bulunan Nisman'ın intihar ettiği sanılıyor.

Nisman'ın bugün parlamentoda yapılacak kapalı oturumda Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner ve Dışişleri Bakanı Hector Timerman'ın adlarının geçtiği soruşturmayla ilgili bilgi vermesi bekleniyordu.

Eski Devlet Başkanı Nestor Kirchner tarafından 10 yıl önce göreve atanan Nisman'ın, birkaç gün önce muhalefet partisinin bazı üyelerine kanıt olarak kullanılacak belgeler ele geçirdiğini söylediği iddia ediliyor.

Nisman, Devlet Başkanı Fernandez de Kirchner'i, "Tahran ile ticari ilişkilerin zarar görmemesi için 18 Temmuz 1994'te Arjantin-İsrail Derneği'ne (AMIA) düzenlenen bombalı saldırının İranlı zanlılarını aklamaya söz vermek ile" suçluyordu.

Arjantin, 200 bin kişiyle Latin Amerika ülkeleri arasında en fazla Yahudi nüfusuna sahip. Ülke tarihindeki en kanlı saldırı olarak bilinen terör eyleminde 85 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Fernandez, 2013'te saldırıyla ilgili ortak soruşturma yapılması için İran'la komisyon kurmaya çalışmış ancak İsrail ile ülkedeki Yahudilerin tepkisi üzerine vazgeçmişti. Nisman, komisyonun İranlı beş zanlı için Interpol tarafından çıkarılan tutuklama emrinin iptal edilmesi amacıyla kurulmak istendiğini ileri sürmüştü. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arjantinli Savcı Nisman'ın Ölü Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement