Arkadaşını Öldüren Çocuğa 10 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Arkadaşını Öldüren Çocuğa 10 Yıl Hapis Cezası

Arkadaşını Öldüren Çocuğa 10 Yıl Hapis Cezası

Adana'da, geçen temmuzda, okulda kendisine psikolojik baskı yaptığını ileri sürdüğü arkadaşı 14 yaşındaki Mücahit Polatoğlu'nu bıçaklayarak öldürmekle suçlanan ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki F.Y., duruşmalardaki iyi halinin yanı sıra 'haksız tahrik' ve 'yaş' indiriminden de yararlandırılarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

18.02.2014 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, geçen temmuzda, okulda kendisine psikolojik baskı yaptığını ileri sürdüğü arkadaşı 14 yaşındaki Mücahit Polatoğlu'nu bıçaklayarak öldürmekle suçlanan ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki F.Y., duruşmalardaki iyi halinin yanı sıra 'haksız tahrik' ve 'yaş' indiriminden de yararlandırılarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 8 Temmuz 2013'te merkez Seyhan İlçesi'nin Aydınlar Mahallesi'ndeki 24 Kasım Ortaokulu'nun önünde meydana geldi. İddiaya göre, Mücahit Polatoğlu, aynı okulda okuyan F.Y.'nin üzerinde psikolojik baskı kurdu. F.Y., olay günü okulun önünden geçerken Polatoğlu ile karşılaştı. Tartışmanın ardından çıkan kavgada Mücahit Polatoğlu, sağ ve sol göğüs ile sol koltuk altından bıçakla yaralandı. Polatoğlu kaldırıldığı hastanede ölürken, F.Y. tutuklandı.

Cinayet şüphelisi F.Y. hakkında, 'çocuğu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ayrıca, sanığa ceza verilirken kendi yaşından dolayı da Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 31/2 maddesince indirim uygulanması talep edildi.

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan F.Y.'nin duruşmaları yaşından dolayı kapalı yapıldı. Sanık F.Y. savunmasında 'kasten öldürme' suçlamasını kabul etmedi. Okul dışında dayısının işyerinde çalıştığını ve olay günü de iş çıkışı evine gittiğini belirten F.Y., "Mücahit bana 'Gel lan buraya, bahçeye gideceğiz' dedi. Ben 'Ne oldu Mücahit yine kavga mı edeceğiz?' dedim. 'Ben bir mevzuyu başlatınca uzatırım. Bahçeye gel, seni öldüreceğim' dedi. Bana birkaç kez tekme salladı. Elinde de bıçak vardı. Ben de korkumdan işyerinde kullandığım ve üzerimde taşıdığım bıçağı çıkardım. Korkutmak amacıyla birkaç kez salladım. Yere düşünce korkup kaçtım" dedi.

Olayı görmediğini belirten ölen Mücahit'in babası Ağa Polatoğlu, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Adliyede görevli psikolog Süleyman Doluel de sanığın zihinsel ve fiziksel gelişiminin yaşı ile uyumlu ve kendisini ifade edecek düzeyde olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, sanığı önce 'çocuğu öldürmekten' ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra da sanığın cezasını 'haksız tahrik' indirimi yaparak 24 yıla, çocuk olduğu için 12 yıla, duruşmalardaki iyi halinden dolayı da 10 yıla indirdi.

YASA NE DİYOR?

'Yaş küçüklüğü' konusunda TCK'nın 31/2'nci maddesinde şöyle deniliyor:

"Fiili işlediği sırada 12 yaşını doldurmuş olup da 15 yaşını doldurmamış olanların işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamaması veya davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmemiş olması halinde ceza sorumluluğu yoktur. Ancak bu kişiler hakkında çocuklara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur. İşlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin varlığı halinde, bu kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 12 yıldan 15 yıla; müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 9 yıldan 11 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Diğer cezaların yarısı indirilir ve bu halde her fiil için verilecek hapis cezası 7 yıldan fazla olamaz." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arkadaşını Öldüren Çocuğa 10 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement