Arkeolojik Çalışmalar Kitap Haline Getirildi - Son Dakika
Güncel

Arkeolojik Çalışmalar Kitap Haline Getirildi

Kırşehir'de yapılan arkeoloji ve paleoantropoloji çalışmaları hakkında kitap hazırlandı.

08.02.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de yapılan arkeoloji ve paleoantropoloji çalışmaları hakkında kitap hazırlandı.

"Kırşehir arkeoloji ve paleoantropoloji çalışmaları" kitabını hazırlayan komisyon üyeleri Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan Şentürk, Kırşehir'in tarihte hangi medeniyetleri barındırdığının bu kitapla öğrenileceğini ve kentin zengin tarihinin tanıtılmasına vesile olacağını söyledi.

Kırşehir'de yaşamış uygarlıklara ve tarihine bu kitapla ışık tutulacağını belirten Şentürk, "Kırşehir ve ilçeleriyle beraberindeki kazı alanlarında yapılan bilimsel araştırmaların tarih ve tarih öncesine ait önemli kalıntıların, bulguların, gün ışığına çıkarılmasıyla aslında geçmişimiz aydınlatıldı. Kazı ve yüzey araştırmalarının anlatıldığı bu kitapla, Kırşehir'in sosyal, kültürel turizm ve ekonomik değerlerine katkı sağlayabileceği gibi, kitap sayesinde gelecek nesil şehrimiz yapısını ve tarihteki yerini daha iyi öğrenmiş olacaktır" dedi.

Valilik ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan "Kırşehir arkeoloji ve paleoantropoloji çalışmaları" kitabı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan tarafından Vali Şentürk'e hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arkeolojik Çalışmalar Kitap Haline Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement