Armutlu Turizm Tahsisinde Sona Gelindi - Son Dakika
Yerel

Armutlu Turizm Tahsisinde Sona Gelindi

Armutlu Turizm Tahsisinde Sona Gelindi

Yalova’nın Armutlu ilçesinde belediyeye ait 800 bin metre karelik alanın 300 bin metrekaresi Turizm Bakanlığı tarafından, Turizm Tahsis Alanı olarak ilan edildi.

26.02.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'nın Armutlu ilçesinde belediyeye ait 800 bin metre karelik alanın 300 bin metrekaresi Turizm Bakanlığı tarafından, Turizm Tahsis Alanı olarak ilan edildi.

Armutlu ilçesinde bulunan turizm tahsis alanında önemli bir gelişme yaşandı. Orman Bakanlığı alanın Turizm Bakanlığı'na verilmesi için gerekli yazıyı yazdı. Mart ayı içerisinde bu alanın Turizm Bakanlığına aktarılması bekleniyor. 800 bin dönümlük arazinin 300 bin dönümü, turizm tahsis alanı olarak talepte bulunan firmalara verilecek. Turizm Bakanlığı, arazinin Orman Bakanlığı'ndan kendilerine geçmesinin ardından tahsis çalışmalarının startını verecek.

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, "Orman Bakanlığı tahsisler için gerekli yazıyı yazdı. Cevap gelmesini bekliyoruz. Bir çok firma burası için talepte bulundu. Ardından Turizm Bakanlığı gerekli adımları atacak. Buradaki planlarla ilgili hiç bir sıkıntı yok. Planların askı süreci tamamlandı. Herhangi bir itiraz yapılmadı. Biz de eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Turizm tahsis alanını ana yola bağlayacak bir yol yapılacak. Yine sahil düzenlemesi yapacağız. İskele yapılacak" dedi.

Başkan Birkan, "Tahsislerle ilgili bir sıkıntı yok. Turizm Bakanlığı, Orman Bakanlığı'ndan yerleri aldıktan sonra gelen talepleri inceleyecek ve değerlendirecek. Bizim yaptığımız plan tadilatları süreci uzatan bir durum değil. Bahsettiğimiz yer 800 bin metre kare ama bunun 300 bin metre karesi turizm tahsis alanı, oteller de bu bölümde yapılacak. Bunun da yüzde 15'i kullanılacak" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Armutlu Turizm Tahsisinde Sona Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement