Arnavutköy'de 'Sağlık İçin Birlikte Yürüyelim' Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Arnavutköy'de 'Sağlık İçin Birlikte Yürüyelim' Etkinliği

Arnavutköy\'de \'Sağlık İçin Birlikte Yürüyelim\' Etkinliği

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Sağlık için birlikte yürüyelim' etkinliğinin İstanbul ayağı yarın Arnavutköy ilçesi ormanlarında yapılacak.

02.08.2014 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Sağlık için birlikte yürüyelim' etkinliğinin İstanbul ayağı yarın Arnavutköy ilçesi ormanlarında yapılacak. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek yürüyüşün ardından Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası yapılacak. Obeziteyle mücadele için Sağlık Bakanlığı'nın büyük önem verdiği kampanyanın tüm il ve ilçelerde uygulanması için çaba harcayan Bakan Müezzinoğlu, vatandaşlara sık sık ve sadece sağlık için yürümelerine vurgu yapıyor.

"OBEZİTE SİGARADAN DAHA TEHLİKELİ"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, obezite ile mücadele konusunda oluşturulan kamuoyu duyarlılığını arttırmak için her ayın son günü başlatılan 'Sağlık için birlikte yürüyelim' etkinliklerinin Türkiye geneline yayılması için harekete geçti. Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm birimlere her ayın son günü vatandaşların da katılımıyla yürüyüş etkinlikleri düzenlenmesi için talimat verdi. Obezite tehlikesinin sigaradan daha büyük olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, İstanbul Arnavutköy'de vatandaşların da katılımıyla ormanda yürüyüşe çıkacak.

"SAĞLIK İÇİN BİRLİKTE YÜRÜYELİM"

Obeziteyle mücadelede 2014'ü 'Hareketli Yaşam Yılı' ilan eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ramazan ayı boyunca ve bayramda alınan fazla kalorileri yakmak için hafta sonu İstanbul'da büyük bir yürüyüş organizasyonuna imza atıyor. Her ay Türkiye genelinde geleneksel hale getirilen yürüyüşe, çalışan kadınlar, anneler ve ev hanımları özellikle davetli. İstanbul Müftülüğü'nün de katkıda bulunduğu yürüyüşe din adamları da katılarak, Ramazan ayı sonrası farkındalık oluşturulmaya çalışılacak.

HER AYIN SON PAZAR GÜNÜ YÜRÜYÜŞ

Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği yürüyüş etkinliklerine vatandaşların gösterdiği ilgi oldukça yüksek. Her ay özel bir tema ile gerçekleştirilen etkinliklerde bu ayın teması 'Bayramda Alınan Kalorileri Yakmak İçin Yürüyoruz.' Bu yıl şubat ayında "Belediyeler ile Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz", Mart ayında "Anneler ile Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz" teması ile yürüyüşler ve Ramazan ayında iftar sonrasında bazı illerde "Din Adamları ile Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" yapıldı. Bakan Müezzinoğlu'nun öncülüğünü yaptığı doğa yürüyüşlerinde katılımcılar stresten uzak doğayla buluşurken, sağlıklı bir ortamda ay boyunca alınan kalorileri yakma imkanı buluyor.

YÜRÜYÜŞ SONRASI ŞAMPİYONA

Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği Hareketli Yaşam Yılı kapsamında Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılacağı etkinlik bugün 3 Ağustos Pazar günü Arnavutköy'de gerçekleşecek. Yürüyüş, Arnavutköy İlçesi Devlet Hastanesi arkası orman içi yürüyüş parkurunda yapılacak. Arnavutköy ilçesine gelindiğinde girişte yönlendirme tabelaları mevcut olacak. Etkinliğe Sağlık Bakanlığı çalışanları, din adamları ve vatandaşlar katılacak. Yürüyüş sonrasında ise katılımcılar her yıl düzenlenen ve meraklıları tarafından ilgiyle takip edilen "Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası"nı canlı olarak izleme fırsatı bulacak. Şampiyonanın startını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arnavutköy'de 'Sağlık İçin Birlikte Yürüyelim' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement