Arpaçay 2. Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Arpaçay 2. Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası Yapılacak

Kars’ın Arpaçay İlçesi ‘2’nci Rahvan At Yarışları’ Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

06.10.2014 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Arpaçay İlçesi '2'nci Rahvan At Yarışları' Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

Arpaçay Kaykamakamlığı'nca ilki geçen yıl düzenlenen ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen 60'ın üzerinde atın yarıştığı ve 8 bin 500 TL. ödülün dağıtıldığı, 'Rahvan At Yarışları'nın 2'ncisi 02 Kasım 2014 tarihinde Arpaçay'da yapılacak.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Edem'in girişmleriyle yapılacak rahvan at yarışlarının günümüzde ulaşım araçlarının artışı ile önemini kaybetmekte olan at biniciliğini teşvik etmek, geçmişte çok yaygın olan bu sporu ilçede yeniden canlandırmak ve geleneksel hale getirmek amaçlanıyor.

Yarışlar, sadece rahvan koşu kategorisinde yapılacak ve Türkiye'deki tüm atlar yarışmaya katılabilecek. Katılımcıları teşvik amaçlı olarak Baş, Baş altı, Büyük orta, Küçük orta, Deste, 4'lü Taylar olmak üzere 6 grupta düzenlenecek yarışlarda grup sırasına göre 4 bin, 3.bin, 2 bin 500, bin 500, bin ve bin TL. olmak üzere toplam 13 bin TL. ödül verilecek. her grubun birincisi o gruptaki ödülün yüzde 50'sini, ikincisi yüzde 30'unu ve üçüncüsü yüzde 20'sini alacak ve her grupta ilk 3'e girenlere kupa, ayrıca tüm katılımcılara sertifika verilecek.

Öte yandan At yarışlarının yapılacağı alan Arpaçay Cumhuriyet Meydanı'na 700 metre uzaklıkta olup, saat 09.30 itibariyle izleyiciler için ilçe merkezinden otobüslerle ücretsiz taşıma yapılacak. Yarış kuralları yarış saatinde hakem heyeti tarafından açıklanacak olup, katılımcı sayısına göre gruplar halinde yarışlar düzenlenecek ve her grubun ilk 3'e girenleri ödül sahibi olacak. At yarışları ilçe merkezinde 40 dönüm düz toprak bir alanda tertip edilecek olup, atların yarışacağı kısım ile izleyicilerin bulunacağı alanlarda düzenlemeler yapılacak. At yarışlarının hemen sonrasında geleneksel ata sporlarından olan profesyonel Atlı Cirit gösterisi düzenlenecek. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpaçay 2. Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement