Arpaçay'a Kız Öğrenci Yurdu Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Arpaçay'a Kız Öğrenci Yurdu Yapılacak

Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından projesi hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sunulan 200 yataklı Modern Kız Öğrenci Yurdu Projesi kabul edildi.

08.05.2015 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından projesi hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sunulan 200 yataklı Modern Kız Öğrenci Yurdu Projesi kabul edildi.

Arpaçay'daki kız öğrencilerin yurt problemini çözmek amacıyla hazırlanan, her türlü konforun düşünüldüğü yurt projesi, 3 Kasım Yatılı Bölge Okuluna ait arsada yapılacak.

6 bin 412 metrekare üzerinde bodrum, zemin ve 3 normal kat olmak üzere tasarlanan projede, eski tip yurtlardan farklı olarak koğuş düzeni dışında her oda 4 kişilik olacak ve her odanın içinde öğrenciler için kendilerine özel duş, tuvalet ve soyunma odaları bulunacak.

Bu yıl yatırım programına alınan yurdun yapımına önümüzdeki ay başlanacak.

Kars-Ardahan- Iğdır Kalkınma Vakfı tarafından yapımı devam eden Arpaçay Anadolu Lisesi bahçesindeki 100 kişilik yurdun tamamlanmasıyla, 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda Arpaçay'da yurt problemi tamamen bitecek ve dışarıdan gelecek öğrenciler için de talep alınacak.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, yurt projesine desteğini esirgemeyen Vali Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem'e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arpaçay'a Kız Öğrenci Yurdu Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement