Arpaçay'da Karla Mücadele - Son Dakika
Yerel

Arpaçay'da Karla Mücadele

Arpaçay ilçesinde karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

14.02.2015 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arpaçay ilçesinde karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Arpaçay Kaymakamlığı bünyesinde kurulan kriz merkezi koordinesinde, karla mücadele çalışmalarına 2 kepçe, bir greyder, bir kamyonet ve bir rotatifle devam ediliyor.

Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Faruk Erdem, yaptığı açıklamada, mevcut personel ve makinelerde arıza olmadığı sürece 7/24 çalışarak ilçe genelinde yaşanan ulaşım problemlerini gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Erdem, yoğun kar yağışı ve buna paralel olarak oluşan tipinin çalışmaları güçleştirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle tipi varken açtığımız yollar bazen yarım saat olmadan tekrar kapanıyor. Bir günden fazla kapalı kalan köy yolumuz çok az. Olanlar da Ermenistan sınırına yakın olan köylerimiz. Bunlara da gecikmeli de olsa müdahale ediyoruz. Araç sürücülerimizin de herhangi bir kazaya sebebiyet vermemeleri için gereken bütün önlemleri almaları ve hassas davranmaları gerekiyor."

Meteorolojik verilere göre kar yağışının bir süreliğine duracağını vurgulayan Erdem, "Kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek aksaklıklar konusunda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya ve şantiye ekiplerimize yürütmüş oldukları çalışmalarda yardımcı olmaya davet ediyorum. Çünkü çok yoğun talepler var ve program dahilinde bunlara yetişmeye çalışıyoruz. Büyük özveriyle çalışan ekiplerimizi de ayrıca tebrik ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arpaçay'da Karla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement