Arpaçay'da Karla Mücadele Çalışmaları... - Son Dakika
Yerel

Arpaçay'da Karla Mücadele Çalışmaları...

Arpaçay\'da Karla Mücadele Çalışmaları...

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde karla mücadele çalışmaları hız kazandı.

08.01.2015 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde karla mücadele çalışmaları hız kazandı. İlçe genelinde son 3 gündür yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını tekrar ulaşıma açmak amacıyla ekipler, 7/24 çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Arpaçay Kaymakamlığı tarafından kurulan kriz merkezine ulaştırılan ihbarların değerlendirilmesi sonucu gereken müdahale hemen yapılıyor. Bazen yolda kalan araçlar için müdahale edilirken zaman zaman da hasta ve hamileler için kapalı olan köy yolları açılıyor. 2 adet kepçe, 1 adet greyder, 1 adet kamyonet ve 1 adet rotatif ile yollara müdahale edilirken, özellikle son günlerde yoğunlaşan tipi nedeniyle ulaşıma açılan köy yolları kısa sürede tekrar kapanıyor.

Kaymakam Faruk Erdem ise karla mücadele çalışmlarını yakından takip ediyor. Erdem yapılan çalışmaları yerinde görerek incelemelerde bulunuyor.

Karla mücadele çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Erdem, ekiplerin geceli gündüzlü çalışarak yaşanan ulaşım mağduriyetlerini gidermeye uğraştıklarını, önceliğin okulu bulunan ve öğrenci taşınana köyler olduğunu belirtti.

Erdem, "Kurduğumuz kriz merkezi ile karla mücadele çalışmalarını etkin ve tek merkezden yürütmeye çalışıyoruz. Tüm köy muhtarları, karakol komutanları, köy öğretmenleri ve muhtarların iletişim bilgileri ekiplerde var. Gelen ihbarların asılsız olma ihtimaline karşı ilgili köy muhtarı ve jandarma karakolundan bilgi alarak ekipleri sevk ediyoruz" dedi.

Kaymakam Faruk Erdem, "Arkadaşlarımız durmadan çalışıyorlar ancak son günlerde çok yoğun tipi nedeniyle bazı noktalarda görüş mesafesi sıfıra düştü. Buralarda araçlar açtığı yolu geri dönerken yol tipiden kapanmış oluyor ve çalışmayı güçleştiriyor. Her şeye rağmen fedakarca çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, vatandaşlarımıza da gösterdikleri anlayış ve hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpaçay'da Karla Mücadele Çalışmaları... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement