Arpaçay'da Miniklere Ağız-diş Sağlığı Taraması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Arpaçay'da Miniklere Ağız-diş Sağlığı Taraması Yapıldı

Arpaçay\'da Miniklere Ağız-diş Sağlığı Taraması Yapıldı

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

16.06.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Türkiye genelinde uygulanan Ağız ve Diş Sağlığı ve Flor Uygulaması Arpaçay'da da gerçekleştirildi. İlçe merkez ve köylerinde bulunan ana okullarındaki minik öğrenciler hedef alınarak yürütülen çalışmalar kapsamında diş hekimleri tarafından öğretmenlere, velilere ve öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık eğitimleri yapılarak, taramalar yapıldı.

Merkez Anaokulundaki sağlık taraması ve flor uygulamasına Kaymakam Faruk Erdem'de katılırken, taramalar, ilk başta çekingen davranan miniklerle uzman hekimlerin arasında renkli anlara sahne oldu. Eğitimlerde miniklere diş çürüklerinin neden olduğu kalp, kemik ve üst solunum yolu hastalıklarının oluşmasını koruyucu önlemler, küçük yaşlarda oluşacak diş çürümelerine karşı gereken tedbirlerin alınması, düzenli diş fırçalama, sağlıklı beslenme ve diş kontrolünün düzenli yapılması gibi konularda bilgiler verildi. Arpaçay genelinde bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı bakım seti de hediye edilirken, 42 öğrenciye flor uygulaması yapıldı.

Kaymakam Faruk Erdem, ağız ve diş sağlığının önemine değinerek, Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı flor uygulamasının ilk ve çok önemli olduğunu, ağız ve diş sağılığında oluşabilecek hastalık ve olumsuzluklara karşı erken yaşlarda alınması gereken tedbirlerin öneminden bahsetti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpaçay'da Miniklere Ağız-diş Sağlığı Taraması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement