Arpaçay'da Satranç Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Arpaçay'da Satranç Turnuvası Sona Erdi

Arpaçay\'da Satranç Turnuvası Sona Erdi

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde bu yıl 3’ncü düzenlenen ‘Arpaçay Kaymakamlığı Geleneksel Satranç Turnuvası’ sona erdi.

21.03.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde bu yıl 3'ncü düzenlenen 'Arpaçay Kaymakamlığı Geleneksel Satranç Turnuvası' sona erdi.

Arpaçay Yatılı Bölge Okulu'nda gerçekleştirilen ve ilçede bulunan ilkokullar, ortaokullar ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla 3 farklı kategoride gerçekleştirilen turnuvada her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin satranç sporundaki yetenekleri ve çekişmeli müsabakaları izleyenlere zevkli anlar yaşattı.

Turnuvanın başlama hamlesini Kaymakam Faruk Erdem'in yaptığı müsabakalar sonrasında ilkokullar kategorisinde 1'nciliği Tomarlı Şehit Ayhan Kızılkaya İlkokulu öğrencisi Kürşat Ilgar, 2'nciliği Değirmen Köprü İsmet Kaya İlkokulu öğrencisi Gül Aslan, 3'ncülüğü Atatürk İlkokulu öğrencisi Ege Kızılkaya kazanırken, ortaokullar kategorisinde yapılan mücadelelerde 1. Şehit Astsubay Tuncay Güneş Ortaokulu öğrencisi Gökay Genç, 2., Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Oğuzhan Aydın, 3. Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Meryem Ateş ve liseler arasında yapılan müsabakalarda ise 1. Arpaçay Anadolu Lisesi öğrencisi Faruk Aydın, 2. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tolgahan ALTAY, 3. İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrullah Güney kazandı.

İki gün süren müsabakalarda ilk ve ortaokullarda dereceye giren öğrencileri ödülleri 23 Nisan'da, liselerde dereceye giren öğrencilere ise 19 Mayıs'ta verilecek.

Müsabakalarla ilgili değerlendirmede bulunan Kaymakam Faruk Edem, satranç sporunun son yıllarda ülkemizde olduğu gibi ilçedeki okullarda da tercih edilen sporların başında geldiğini söyledi.

Erdem, uzmanların araştırmalarına göre satrancın çocukların zihinsel gelişiminde oldukça önemli yere sahip olduğunu, bu nedenle de sene başında okullara çok miktarda satranç takımı temin ettiklerini ifade etti.

Faruk Erdem, ilerleyen zamanlarda öğrencilerin bölgesel ve ulusal karşılaşmalarda başarı sağlayacaklarına inandığını belirterek, emeği geçenleri tebrik etti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpaçay'da Satranç Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement