Arpaçay'da Sınavlara Hazırlık Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Arpaçay'da Sınavlara Hazırlık Kursları Başladı

Arpaçay\'da Sınavlara Hazırlık Kursları Başladı

Kars'ın Arpaçay ilçesinde öğrencilere yönelik TEOG hazırlık kursları başladı.

17.11.2014 08:55  Güncelleme: 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde öğrencilere yönelik TEOG hazırlık kursları başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilçe genelinde toplam 9 ortaokulda eğitim öğretim gören 8. sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce derslerinden TEOG Sınavına hazırlık kursu ve yine ilçe merkezinde bulunan Arpaçay Anadolu Lisesi ve Arpaçay Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim öğretim gören 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine de Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Edebiyat, Dil ve Anlatım, Coğrafya derslerinden LGS sınavlarına hazırlık kursları açıldı.

Geçtiğimiz yıl merkezi sınavlarda gösterdiği başarılarla belli bir ivme yakalayan Arpaçay, bu yıl da yürütülen çalışmalarla daha ileri seviyelere taşınmasının hedeflendiği kurslarda, liselerde toplam 46, ortaokullarda ise 327 öğrenci kurslardan faydalanıyor.

Yürütülen kurs çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem, çocukların daha iyi ve kaliteli eğitim almaları yönünde ilçede tüm imkanların seferber edildiğini ve köy ile merkezdeki okullarda kursların açıldığını belirtti.

Erdem, öğretmenlerin de özverili ve gayretli çalışmaları ile verilen kurslar sayesinde dershaneye gidemeyen, maddi durumu yetersiz olan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratıldığını ifade etti.

Erdem, gerek duyulması halinde bu öğrencilere bedelsiz olarak her türlü sınav kitabını temin edeceklerini, bu konuda da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelecek talepleri beklediklerini kaydetti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpaçay'da Sınavlara Hazırlık Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement