Arpaçay'da Su Analizleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Arpaçay'da Su Analizleri Devam Ediyor

Arpaçay\'da Su Analizleri Devam Ediyor

Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, ilçe merkezi ve köylerde suların kalitesinin takibine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

05.09.2014 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, ilçe merkezi ve köylerde suların kalitesinin takibine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Belirli aralıklarla  yapılan testlerde merkez ve köylerden alınan su numuneleri tam donanımlı laboratuvarlarda inceleniyor.  Tahlil sonuçları doğrultusunda belediye ve köy muhtarlıklarımıza devamlı olarak klor verilerek, suların klorlama ölçüsü hakkında da eğitim ve bilgilendirmeler yapılıyor.

Kaymakam Faruk Erdem, yaptığı açıklamada, düzenli periyotlarla gerçekleştirilen çalışmalarda alınan numuneler ve yapılan tahliller sonucu bugüne kadar insan sağlığını ciddi derecede etkileyecek herhangi bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

Halk sağlığı konusunun çok ciddi olduğunu ifade eden Erdem, bu konuda ekiplerin tedbirleri alarak hareket ettiğine değinerek, "İhbar ya da istek olması durumunda da hem su kaynakları hem de depolar incelenerek gerekli tedbirler alınıyor. Su, tükenebilen bir doğal kaynak olduğundan ve kurak giden mevsim nedeniyle vatandaşlarımız su tasarrufu konusunda daha hassas olmalı" dedi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arpaçay'da Su Analizleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hayrikaya: köylerde içme sularının kotroluve içmeye elverişli olup olmadığının tesbiti iyi bir şey çalışmalar taktire deyerbirde toprak analizide yapılsa hangi bitkilerin ve tarım ürünlerin o yörede daha verimli olacağıda tesbit edilip CİFTCİyi aydınlatsalar taktire deyecektir teşekkür 0 0 Yanıtla

Advertisement