Arpaçay Müftülüğü'nce Kadınlara Yönelik Programlar Düzenleniyor - Son Dakika
Yerel

Arpaçay Müftülüğü'nce Kadınlara Yönelik Programlar Düzenleniyor

Arpaçay Müftülüğü\'nce Kadınlara Yönelik Programlar Düzenleniyor

Arpaçay Müftülüğü tarafından ilçeye bağlı Merkez Kız Kur’an Kursu’na katılan kursiyerlerin birbirleri ile dostluklarını pekiştirmek ve diyaloglarını geliştirmek amacıyla vaaz ve irşad günleri uygulaması başlatıldı.

17.03.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arpaçay Müftülüğü tarafından ilçeye bağlı Merkez Kız Kur'an Kursu'na katılan kursiyerlerin birbirleri ile dostluklarını pekiştirmek ve diyaloglarını geliştirmek amacıyla vaaz ve irşad günleri uygulaması başlatıldı.

Arpaçay'da hafta içi ve hafta sonu bayanlara yönelik, Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler konusunda eğitimlerin verildiği kursta, ayrıca sağlık, kültürel ve sosyal içerikli programlarda düzenleniyor.

Kur'an Kursu öğreticisi Gülsüm Gözcü, Kur'an kursunu dini eğitimin yanı sıra sosyal hayatın içerisine çektiklerini, daha samimi bir ortam oluştuğunu, bu sayede kursiyerlerin birbirleri ile dostluklarını pekiştirdiklerini ve daha sağlıklı bir eğitim anlayışı geliştirdiklerini belirtti.

Gözcü, gerektiğinde diğer kurumlardan da destek aldıklarını ve çeşitli zamanlarda konusunda uzman personelce kursiyerlere eğitim verildiğini ifade etti.

Gülsüm Gözcü, Cuma günleri uygulanan ve gün geçtikçe kadınların yoğun ilgisini kazanan Hatim Programı'nın ardından, Cuma sohbetinin yapılmakta olduğunu ve Cuma Duası sonrası yapılan ikramla etkinliklerin devam edildiği, çocuklar için oluşturdukları kreşle de çocuğu olan bayanların mağdur olmadan kursa devam ettiğini kaydetti.

Ders ve faaliyetlere katılan kursiyerler ise, oluşturulan sosyal ortam sayesinde burayı evleri gibi gördüklerini ve son derece keyif alarak ve isteyerek programa katıldıklarını, dini bilgilerini, sosyal ortamda uygulama fırsatı bulduklarını ve derslerin bilgisayar ortamında işlenmesinin de çok daha verimli ve faydalı olduğunu ifade ettiler. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpaçay Müftülüğü'nce Kadınlara Yönelik Programlar Düzenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement