Arpaçaylılar Tiyatro ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Arpaçaylılar Tiyatro ile Buluştu

Arpaçaylılar Tiyatro ile Buluştu

Arpaçay Kaymakamlığı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Arpaçay'a getirilen Yeni İstanbul Gençlik ve Çocuk Tiyatrosu 2 oyun ile sahne aldı.

02.05.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arpaçay Kaymakamlığı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Arpaçay'a getirilen Yeni İstanbul Gençlik ve Çocuk Tiyatrosu 2 oyun ile sahne aldı.

Arpaçay'da 'Bizim Çocuklarımız' ve 'İbret' isimli oyunlar 09: 30, 10: 30, 13: 30 ve 16: 00 seanslarında izleyicilerle buluştu. Merkez ve köylerdeki okullardan gelen ilkokul ve ortaokul öğrencilerine "Bizim Çocuklarımız" oyunu, lise öğrencileri ve yetişkinlere ise "İbret" oyunu ücretsiz olarak gösterime sunuldu.

Arpaçay'da bulunan öğrenciler ile Polat, Büyükçatma, Mescitli, Güvercin, Meydancık, Okçuoğlu, Karakale, Kümbet, Tepecik, Tomarlı ve Değirmenköprü köylerindeki öğrenciler, otobüslerle Arpaçay YİBİO Konferans Salonu'na getirildi. Sergilenen oyunlar öncesinde müzikler eşliğinde eğlenen öğrencilerin yaşadıkları eğlenceli anlar gözlerden kaçmadı. Minik öğrenciler için gösterime sunulan "Bizim Çocuklarımız" isimli tiyatro oyunu; sokakta yaşayan ve çalışan çocukların hayatını anlatırken, dostluk, arkadaşlık, paylaşma duygusu ve sevgi kavramını çocuklarımıza mihazi bir dille anlattı.

"İbret" oyununda ise madde bağımlısı bir kişinin neden madde bağımlısı olduğu anlatılırken, aynı zamanda ailenin, çevrenin ve yaşadığı yerin etkileri dram ve komedinin birlikte işlendiği, zaman zaman hüzünlü, zaman zaman eğlenceli anlar yaşandı. Oyunlar sonrasında misafir oyuncular için Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay'ın yemek verdi. Yemeğin ardından oyuncular ilçeden ayrıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpaçaylılar Tiyatro ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement