Arpalı Belediyesi Belediye Başkanı Şadi Terzi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Arpalı Belediyesi Belediye Başkanı Şadi Terzi Açıklaması

Arpalı Belediyesi Belediye Başkanı Şadi Terzi Açıklaması

Arpalı Belediyesi Belediye Başkanı Şadi Terzi, Bayburt’taki yerel medya mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluştu.

16.06.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arpalı Belediyesi Belediye Başkanı Şadi Terzi, Bayburt'taki yerel medya mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluştu.

Terzi, bir önceki dönemi değerlendirerek hedeflerini anlattı. Terzi, belediye gelirlerinin ve kaynaklarının iyi idare edilmediğine değinerek, " Ben buraya gelene kadar alınan greyderin yeni greyder olduğunu sanıyordum. 326 milyar (326 bin lira) verilerek 10 yıllık greyder alınmış. Oysa biz devlette şunu biliyoruz. 10 yıllık araçlar hizmet dışı bırakılarak satılır. 10 yıllık greyder böyle bir para verilerek niye alınır?" diye sordu.

Terzi şu değerlendirmelerde bulundu:

BORÇ 5 YILDA 2 TRİLYON 122 MİLYARA ULAŞMIŞ

"Yeni dönemle birlikte nasıl bir belediye aldık, neler yapılmış, neler yapılmamış, bizim bakış açımızdan neler eksik? Bunlar ben basın aracılığıyla Bayburt kamuoyu bilsin istiyorum. 2009'da belediye seçimlerinden sonra ben belediyeyi 120 milyar (120 bin TL) borçla devrettim. O zaman 70 milyar lira (70 bin lira) civarında emekli sandığına borç vardı. 50 milyar da (50 bin lira) da bir tane makine almıştık. Ona borcumuz vardı İller Bankası'na. Bu borçlarla birlikte biz belediyeyi devrettik. Şu anda devralırken benim tespit ettiğim borç miktarı 2 trilyon 122 milyar ( 2 milyon 122 bin lira). Bunun 1 trilyon 800 milyarı ( 1 milyon 800 bin lira) İller Bankası'na, bu da her ay hisselerimizden kesiliyor. Bunun karşılığında altyapı yapılmış. Altyapı yapılırken 1 trilyon 100 milyar (1 milyon 100 bin lira) borçlanılmış. Bu 15 yıl boyunca ödenecek. Bu borçlar bir takım hizmetler karşılığında yapılmış. Aşağı yukarı 250 milyar (250 bin lira) emekli sandığına borç. 27 milyar da (27 bin lira) halı sahadan dolayı müteahhitte yapılmış borç. Toplam borcumuz 2 trilyon 122 milyar. Bu borçlar yapılırken belediyeye ait bir takım gayrimenkuller de satılmış. Mesela 1970'li yıllardan kalan belediyenin kavaklığı 220 milyar (220 bin) liraya satılmış. Bunu bizde yapmıştık. Benim dönemimden kalan ve benden önceki dönemlerden kalan dükkanlar vardı, daha önceden kalanlar vardı. Bunlar satılmış. "

10 YILLIK GREYDER 326 MİLYAR NAKİT PARAYLA NİYE ALINIR?

"1 trilyon 245 milyar (1 milyon 245 bin) liralık menkul ve gayrimenkul satılmış şu 5 yıl içerisinde. İller Bankası'ndan 5 yıl içerisine belediyeye gelen hisse 2 trilyon 758 milyar (2 milyon 758 bin). Tabi bunların karşısında alınan araçlar var. Ben buraya gelene kadar alınan greyderin yeni greyder olduğunu sanıyordum. 326 milyar (326 bin lira) verilerek 10 yıllık greyder alınmış. Oysa biz devlette şunu biliyoruz. 10 yıllık araçlar hizmet dışı bırakılarak satılır. 10 yıllık greyder böyle bir para verilerek niye alınır? Ben bu soruyu da burada sizinle paylaşmak istedim. 326 milyar (326 bin) nakit para verilerek bir greyder alınmış. Bunu geçen sene almışlar, 10 yıllık greyder, 2.el."

BİRİNE 11 YILLIK MAKİNEYİ HURDA DİYE SATIYORUZ, 10 YILLIK MAKİNEYİ SIFIR DİYE ALIYORUZ

"Bizim bir iş makinemiz vardı burda 2002 model, Kurban Karahan döneminde almıştık CSB. O da hurda diye satılmış. Birine 11 yıllık makineyi hurda diye satıyoruz, 10 yıllık makineyi sıfır diye alıyoruz. 138 milyara (138 bin) bir yol süpürme makinesi alınmış. Tabi belediyenin ihtiyacı var. Bunun 110 milyarını çevre bakanlığı vermiş. İtfaiye aracı alınmış 190 milyara (190 bin) Çöp toplama aracı çevre bakanlığından alınmış. 110 milyara (110 bin) bir CSB alınmış. Makam aracı alınmış bu dönemde alınan araçlardan. "

HİÇ RUHSAT VERİLMEYECEK YERE ADAMA İNŞAAT YAPTIRILMIŞ

"Aşağı yukarı 53 milyarlık (53 bin)23 bin metre parke yol yapılmış, 6 bin 770 metre bordür yapılmış. 30 yıllık bir belediyeyiz. Bayburt'ta imar planını en iyi uygulayan belediyelerden birisi bizdik. 7-8 inşaat geçtiğimiz seçim döneminde hiçbir işlem yapılmadan mesela adamın arazisinin tarlasının ortasına, hiç ruhsat verilmeyecek yere adama inşaat yaptırılmış. Adam beni arıyor, elektrik alamıyorum diyor. 2014 yılından önce buranın yapıldığına dair bir yazı ver. Ben buraya elektrik bağlatayım diyor. "

BİR BELEDİYE İMAR PLANLARINI UYGULAMIYORSA, O BELEDİYE BELEDİYECİLİK YAPTIM DEMESİN

"Ben şunu söylemek istiyorum burada. Bir belediye imar planlarını uygulamıyorsa, o belediye belediyecilik yaptım demesin. Bir belediyenin en başta görevi imar planlarını yaptırıp, uygulamaktır. Birinci görevi budur. Belediyeciliğin temelinde bu vardır. Altyapı, yol yaparsın, kanalizasyon yaparsın bunlar ayrı. Mesela halı saha. Bu halı saha buraya uygun mu? Bir şeyi yapmak için yapmamalı. Planlayıp ondan sonra yapmak lazım. Adam yola 30-40 metre içerde yer yapmış. Bir imar planı var. Yola 5 metre yaklaşacaksın. Yola 10 metreden fazla yaklaşamazsın. 30 metre geride de yapamasın. O da imar dışı. İmar planını belediye meclisinden karar aldım şunu şöyle yapacağım diye de olmaz."

İŞKUR'UN HER YIL BELEDİYEMİZE KATKISI 300 MİLYAR

"Biz belediyenin şansı şu an bizimle çalışan 7 personel var. Aydıntepe Belediyesinin İller Bankası'ndan gelen hissesi bizden 5 milyar fazla. Bizim personel giderlerimiz 30 milyarı (30 bin) bulmuyor. Dolayısıyla bizim he ay gelen paramızın yarısı artıyor; ama Aydıntepe'de gelen hissenin üzerine her ay bir 30 milyar daha koymak lazım ki sadece personelin maaşı ödensin. İŞKUR'un her yıl belediyemize katkısı 300 milyar."

BELEDİYENİN VATANDAŞA DEĞİL RESMİ KURUMLARA BORCU OLUR

"Bayburt'ta herkes Arpalı Belediyesi borçsuz, hiç borcu yok diyor. Hizmet yapılmış. Diyelim ki bunun 600 milyarını (600 bin) 600 milyarını benden sonraki, 600 milyarını ondan sonraki ödeyecek. Dolayısıyla 1 trilyon 800 milyar para her ay 10 milyar kesildiğine göre bu paranın 600 milyarını (600 bin) ben ödeyecem. Vatandaş diyor ki belediyenin hiç kimseye borcu yok. Vatandaşa belediyenin borcu olmaz ki. Belediyenin borcu resmi kurumlara olur. "

BAYBURT TAŞI KULLANARAK BİR SAAT KULESİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

"Seçimden öncesi vaatlerimiz vardı. Onları hızlı bir şekilde uygulamaya başladık. Belediye meydanını söktük, yapıyoruz. Tahminim 50 milyar (50 bin) civarında bir şey olacak. O meydanda eskiden ışık vardı. O meydana 6-7 metre yüksekliğinde Ankara'da Melih Gökçek'in yaptığı saat kuleleri gibi Bayburt taşı kullanarak bir saat kulesi yapmayı düşünüyoruz. O meydanı da kalıcı hale getirip andezit taşı, Arnavut kaldırımı uzun vadeli bir şey düşünüyoruz."

SU KANALI VE ŞADIRVAN YAPIMI

"2 bin 700 metre arazimizi sulamak için bir kanal yapıyoruz. O kanalda yaklaşık 80 milyara (80 bin lira) bize mal oluyor. Hızlı bir şekilde caminin şadırvanlarını yapıyoruz. Bunun yaz dönemine yetiştirmek istiyoruz. Yaylalardan 61 plakalı araçlar geliyor. Dışardan gelen insanlarımız var."

TOKİ'YE DOSYA, SPOR KOMPLEKSİ, GENÇLİK MERKEZİ

"TOKİ Başkanı ile görüştüm, vatandaşın talebi olduğu için TOKİ ile ilgili yeni bir dosya sunacağız İmar planlarımız yapılıyor. Spor kompleksi yapacağız. Halı sahayı taşıyıp bir spor kompleksi yapacağız. Halı saha, voleybol sahası, futbol sahası, kafeterya olacak, oturma yerleri olacak. Bunlar hepsi güzel projeler. Belediye meydanı, oraya bir gençlik merkezi. İçerisinde fitness, internet, hobi salonları, spor salonları, okuma odaları, içerisinde bütün sosyal aktiviteler olacak bir yer düşünüyoruz. Belki bu sene başlamayabiliriz. Oraları önce düzenleyip ondan sonra yapacağız. Önce kaynakları yaratıp, gerekli yerlere projeleri sunup ondan sonra yapacağız. "

YEREL YÖNETİMLER KOORDİNASYON MERKEZİ'NDEN TALEPLERİMİZ OLDU

"İstanbul'dan hemşerimiz Kartal Belediye başkanımızla görüştük. Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi'nde koordinatör olarak görev yapıyor. İstanbul'daki 5-6 belediye başkanımızı ziyaret ettik. Bazı projelerimizi onlara yaptıracağız. Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi'nden bir vidanjör, bir ambülans, kamyon talep ettik. Beni sık sık ara dedi. "

Terzi daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpalı Belediyesi Belediye Başkanı Şadi Terzi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement