Arsa Sahibi Dehşet Anlarını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Arsa Sahibi Dehşet Anlarını Anlattı

Arsa Sahibi Dehşet Anlarını Anlattı

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, işyerlerinin bulunduğu 3 katlı bina, yandaki arsada hafriyat çalışması nedeniyle büyük bir gürültüyle çöktü.

17.11.2014 15:02  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, işyerlerinin bulunduğu 3 katlı bina, yandaki arsada hafriyat çalışmasının tamamlanmasının ardından kepçeyle temelinin bir bölümü açıldıktan sonra, büyük bir gürültüyle çöktü.

Binada kimsenin bulunmaması olası faciayı önlerken, yaşanan korku dolu anlar yakındaki bir eczanede bulunan güvenlik kamerasına yansıdı.

Arsanın sahibi Can Karakaş, belediyeden gerekli izinleri aldıktan sonra inşaat çalışmalarına başladıklarını belirtip, "Kepçe işini tamamladıktan kısa süre sonra bina büyük bir gürültüyle çöktü, biz de enkaz yığınının altında kalabilirdik" dedi.

Yıkılan binada işyeri bulunan Orhan Şener ise binada yaklaşık 20 kişinin çalıştığını, gelen müşterilerle bu sayının arttığını ve olayın hafta sonu olmasının olası faciayı önlediğini söyledi.

Olay, Karabağlar'daki Yunus Emre Mahallesi 4025 Sokak'ta dün saat 18.10 sıralarında meydana geldi. Gündüz saatlerinde yan tarafındaki arsada hafriyat ve temel açma çalışması yapılan, içinde işyerlerinin bulunduğu 3 katlı bina, kepçenin çalışmasını tamamlayıp arsadan çıkmasının hemen ardından büyük bir gürültüyle çöktü. Çevredekiler, polis ve itfaiye ekiplerine durumu bildirdi.

Polis çevre güvenliğini sağlarken, itfaiye ve AFAD'a (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) bağlı ekipler özel eğitimli köpeklerle enkazda arama kurtarma çalışması yaptı, binada kimsenin bulunmadığı belirlendi.

MADDİ KAYIP BÜYÜK

Binanın ilk katında Hakan Barutoğlu (46) ile kardeşi Cüneyt Barutoğlu'nun sahibi olduğu otogaz dönüşüm sistemleri bayisi, üst katında Nadir Günaydın (35) ve kardeşi Reyhan Günaydın'ın (30) işlettiği reklamcılık bürosu, en üst katında da Orhan Şener (57) ile eşi Funda Şener'in (57) sahibi olduğu Ege Model adlı işyeri bulunan binaya bugün gelen çalışanlarla işletmeciler, gördükleri manzara karşısında duygu dolu anlar yaşadı.

İşyerlerinde bulunan binlerce liralık malzeme enkaz yığını altında kalırken, Orhan Şener, büyük faciadan dönüldüğünü söyledi.

HAFTASONU OLMASI BÜYÜK ŞANS

Yıkılan binanın yaklaşık 50 yıllık olduğunu belirten Orhan Şener şunları söyledi:

"Burada iki katlı ev vardı, bir süre önce yıkıldı ve hafriyat çalışması yapıldı. Zaman zaman sarsıntı oluyordu. Dün de temel kazılırken bina yıkılmış, telefonla bilgi geldi ve buraya ulaştığımda korkunç manzarayla karşılaştım. Ara sıra pazar günleri de gelirdik, iyi ki bu pazar gelmemişiz. Yıkılan binadaki işyerlerinde yaklaşık 20 kişi çalışıyor, hafta içi gelen müşterilerle bu sayı daha da artıyor. Bugün yaşanması durumunda büyük bir facia meydana gelirdi."

Reklamcılık yapan Reyhan Günaydın da maddi zararının karşılanmasını isteyip, "Zaman zaman biz de haftasonu gelirdik, bu hafta adeta ölümden döndük. Arsada çalışma yapılırken sarsıntıyı hissediyorduk, iyi ki içinde olduğumuz sırada yaşanmadı bu olay" dedi.

GEREKLİ İZİNLER ALINDI

Arsanın sahibi Can Karakaş (32), belediye ve ilgili kurumlardan gerekli izinlerin alındığını kaydetti. Karakaş, "Zemin etüdü yapıldı, izinlerimizi aldık ve çalışma başlattık. Olay sırasında ben de buradaydım, kepçe işini tamamlayıp arsadan çıktıktan sonra bina büyük bir gürültüyle çöktü. Eski bir yapı, kimsenin burnunun bile kanamaması tek tesellimiz" diye konuştu.

DEHŞET ANLARI KAMERADA

Olay yeri yakınındaki bir eczanenin güvenlik kamerasının yaşanan korku dolu anları kaydettiği ortaya çıktı.

Arsanın çevresinde bulunanların çevreye kaçışmasının hemen ardından büyük bir toz bulutunun etrafı kaplaması görüntülerde yer aldı. Bu arada olayın hemen ardından polis tarafından gözaltına alınan ve adı açıklamayan kepçe operatörünün ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arsa Sahibi Dehşet Anlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement