Arşiv Görüntü) Dağ Keçisi Ailesinin Fotoğrafını Çekti - Son Dakika
Güncel

Arşiv Görüntü) Dağ Keçisi Ailesinin Fotoğrafını Çekti

ERZURUM'un İspir İlçesi'nin kırsal kesimindeki Yedigöl Mahallesin'de oturan ve 'Dağların oğlu' olarak tanınan dağcı 35 yaşındaki Bülent Erkan, yürüyüş yaparken bir dağ keçisinin iki yavrusunu emzirmesini fotoğraf makinesi ile görüntüledi.

09.10.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZURUM'un İspir İlçesi'nin kırsal kesimindeki Yedigöl Mahallesin'de oturan ve 'Dağların oğlu' olarak tanınan dağcı 35 yaşındaki Bülent Erkan, yürüyüş yaparken bir dağ keçisinin iki yavrusunu emzirmesini fotoğraf makinesi ile görüntüledi. İspir'in Aksu Vadisi'nde çektiği yavrularını emziren dağ keçisi fotoğrafı altına 'Gördüğüm en mutlu aile' diye yazan Bülent Erkan'ın fotoğrafı sosyal medyada yankı uyandırdı. Kaçkar Dağı güneyinde gölleri ile ünlü Yedigöl Mahallesi'nde çiftçilik ve dağcılık yapan Bülent Erkan, küçüklüğünden bu yana yaban yaşamı ile ilgili fotoğraf ve görüntüler çekiyor. Doğada gizlenerek yaban hayat belgeseli çeken doğa sever Erkan, 30 Eylül günü İspir'in Aksu Vadisinde bir dağ keçisi ile 2 yavrusunu izlemeye aldı. Yönetmen Yavuz Selim Taşçıoğlu'nun çektiği 'Dağların oğlu' adlı 17 dakikalık belgeseli ile film festivallerinde boy gösteren Bülent Erkan, şunları söyledi:

"Daha önceleri Sıra Konaklar, Deniz Gölü, Kaçkar'larda dağ keçileri fotoğrafları çekmiştim. Anne ile iki yavrusunu bir süre gözlemledim. Yavru keçiler acıkmış olacak ki, anne aniden durdu. Yavruları da hemen süt emmeye başladı. Benim 20 saniye zamanım vardı. Ayar yaptım ve deklanşöre bastım. Fotoğrafı sosyal medyada paylaşırken, 'Gördüğüm en mutlu aile/ Dağların Oğlu' diye yazdım. Bu, son yıllarda çektiğim en iyi dağ keçisi fotoğrafıdır."

Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden yetkililer, Erzurum- Artvin- Rize sınırındaki Kaçkarlar'da dağ keçisi avlanmanın yasak olduğunu bildirdiler. Yetkililer, sadece av turizmi kapsamında sınırlı sayıda av keçisi avlandığı için yörede dağ keçilerin sayısında önemli artış olduğunu belirttiler. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arşiv Görüntü) Dağ Keçisi Ailesinin Fotoğrafını Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement