Arslan "Eğitim Pahalılandı" - Son Dakika
Yerel

Arslan "Eğitim Pahalılandı"

Arslan "Eğitim Pahalılandı"

Eğitim-İş Düzce İl Temsilcisi Hüseyin Arslan 2015-2016 eğitim-öğretim yılında birçok okulun fiziksel olarak hazır olmadığı söyledi.

02.10.2015 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-İş Düzce İl Temsilcisi Hüseyin Arslan 2015-2016 eğitim-öğretim yılında birçok okulun fiziksel olarak hazır olmadığı söyledi.

Eğitim-İş Düzce İl Temsilcisi Arslan, yeni eğitim öğretim yılını değerlendirdi. Arslan okullarda yardımcı personel bulunmadığını belirterek "Okullarımızda yeterince memur ve yardımcı personel bulunmamaktadır. Bu alandaki pek çok eksiklik bu öğretim yılında okul aile birlikleri yoluyla velilerin sırtına yüklenerek karşılanmaya çalışacaktır. Yardımcı hizmetler personelimizin atanmasından adeta vazgeçilmiştir. Özel okullara para aktaran bakanlık, devlet okullarına üvey evlat muamelesi yaparak kaynak aktarmakta ve okul müdürlerini, velileri para toplama cambazı yapmaktadır. Kamusal eğitime ayrılması gereken kaynakların dershanelerin dönüşümü bahanesiyle özel öğretime aktarılması, özel okulların eğitim içindeki payının arttırılması için sayısız teşvik ve destek getirilmek istenmesi, iktidarın politikasının merkezinde halkın değil, piyasa güçlerinin, zenginlerin olduğunu göstermektedir" dedi.

Arslan öğretmen açığının devam ettiğini belirterek "Bakanlığın resmi açıklamalarına göre mevcut öğretmen açığının 120 bin olmasına ve 400 bin civarında atanmayan öğretmen olmasına rağmen Eylül 2015'te 37 bin öğretmenin atanması yapılmıştır. Sayının bu kadar düşük olması, Bakanlığın önümüzdeki dönemde de ücretli öğretmen politikalarına devam edeceğinin göstergesidir" diye konuştu.

Okullarda ikili eğitim sonunun hala çözülemediğini ifade eden Arslan "Yıllardır sınıf mevcutlarının azaltılması ve tekil öğretime geçilmesi hedeflenmekteyken 4+4+4 düzenlemesi ve artan sınıf mevcutları nedeniyle okulların büyük bir bölümü ikili öğretime zorlanmaktadır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında da tam gün öğretime başlayan okulların önemli bir bölümü ikili öğretime geçmek durumunda kalmıştır" şeklinde konuştu.

Eğitim giderlerinin bir önceki yıla göre yüzde 34.61 arttığını iddia eden Arslan sözlerine şöyle devam etti. "Okula başlangıç giderleri geçen yıla göre yüzde 34,61 oranında artmıştır. Okula başlangıç giderleri 2015-2016 eğitim öğretim yılında Okul öncesi eğitime başlayan bir öğrencinin başlangıç gideri 707,71TL'dir. İlkokul1. sınıfa başlayan bir öğrencinin başlangıç gideri 1153,83 TL'dir. Ortaokula (5.sınıf) başlayan öğrencinin başlangıç gideri 1300,05 TL'dir. Liseye başlayan öğrencinin ise 1426,02 TL'dir. Anayasaya göre 'temel eğitim tüm vatandaşlarımıza eşit ve parasız olmalıdır' diyor. Öğrencilere ücretsiz kitap vererek giderlerin azaltılamayacağı açığa çıkmıştır." - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arslan 'Eğitim Pahalılandı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement