Arslan, İlk Dönemi Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Arslan, İlk Dönemi Değerlendirdi

Arslan, İlk Dönemi Değerlendirdi

Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemini değerlendirdi.

19.01.2017 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemini değerlendirdi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bazı öğretmenlerin açığa alındığını, bazılarının da ihraç edildiğini belirten Cevdet Arslan, bunun yanı sıra PKK'ya müzahir 155 öğretmenin de açığa alındığını hatırlattı. Sözleşmeli öğretmenlerin eğitim öğretim yılının başlamasının ardından geldiğini ve kış mevsiminin de erken başlaması nedeniyle bazı olumsuzluklar yaşandığını dile getiren Cevdet Arslan, "Bütün bu olumsuzluklara rağmen, birinci dönemi herhangi bir aksaklık olmadan başarılı bir şekilde tamamladık. Açığa alınan, ihraç edilen öğretmenlerin yerine ücretli öğretmenler takviye edildi ve aksaklık yaşanmadan eğitim öğretime başladık. Biz her zamanki gibi, derslerimizi aksatmadan devam ettirdik, sosyal ve kültürel aktiviteler, akademik çalışmalarımızı, bakanlığımızın uyguladığı hazırlayıcı ve destekleyici kurslarımızı devam ettirerek dönemi tamamladık. İnşallah ikinci dönemi de, daha verimli bir şekilde tamamlayacağız" dedi.

"Öğretmenler devletin gücünü hissetti"

Son dönemde yapılan terör operasyonlarıyla öğretmenlerin devletin gücünü ve kuvvetini hissettiğini dile getiren Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muş'ta bütün dezavantajlarımıza rağmen, son 2 yıldır yaptığımız çalışmalarla akademik ve sosyal anlamda önemli başarılar elde ettik. Sayın Valimizin ilimize atandıktan sonra ve devletimizin uyguladığı terörle mücadele kapsamında da bölgemize huzurun gelmesi, bizleri daha da mutlu etti ve daha iyi çalışma ortamı elde ettik. Öğretmenlerimizin moral-motivasyonları arttı, devletin gücünü, kuvvetini hissettiler. Dolayısıyla moral ve motivasyon anlamında önemli bir başarı elde ettiler."

"Başarı çıtamızı yükselttik"

Muş'un başarı çıtasını yükselttiğini de belirten Arslan, "Biz 3 yıl önce Türkiye'nin son sırasında olan bir ilimizi yukarılara taşıdık. TEOG ortalamamız 49 iken şimdi 54'e yükseldi. Yani Türkiye ortalamasına yaklaşmış durumdayız. Bütün bu verilere baktığımız zaman başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. İnşallah bu başarı artarak devam edecektir" diye konuştu.

"Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması açığı kapatacak"

Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla öğretmen açığının kapanacağını vurgulayan Arslan, "Milli Eğitim Bakanlığımızın uyguladığı sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının özellikle bölgemiz için çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Bu uygulama ile Doğu Anadolu'daki öğretmen açığı problemini çözeceğini düşünüyorum. Sözleşmeli öğretmenlik, bizim için, doğu için olmazsa olmaz şartlardan birisidir. Çünkü, önceki yıllarda gelen öğretmen hemen gitme telaşındayken, sözleşmeli öğretmenler burada 4 yıl kalacağının planının yapmaktadır. Bu da doğuda eğitim problemini bitirecektir ve doğunun öğretmen eksiğini çözecektir. Batıda bazı illerde öğretmen fazlalığı varken, doğuda öğretmen açığı bulunmaktadır. Sözleşmeli öğretmen uygulamasıyla bu açık giderilecektir" ifadelerini kullandı.

Öğrenci ve velilere tavsiye

Öğrenci ve velilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Arslan, "Öğrencilerimiz, yarından itibaren 15 günlük tatile başlayacaklar. Velilerimiz, öğrencilerimizin karnelerinde belki bekledikleri sonucu göremeyebilirler. Bunun için velilerimizin üzülmesine, öğrencilerimizin üzülmesine gerek yoktur. Eksiklerin, yanlışların muhasebesini yaparak ikinci döneme daha verimli bir şekilde hazırlık yapacaklar. Tatil demek, defterden, kitaptan, okuldan kopmak değildir. Mutlaka çalışmamız lazım. Tatili, kitap okuyarak, sosyal etkinlikler yaparak, ailemizle vakit geçirerek, tatili verimli geçirmeleri gerekir. Çocuklarınız ders notlarının beklediğiniz seviyede olmadığı zaman, onlara kızmayın, morallerini bozmayın. Veli kızdığı zaman, daha aksi bir durum ortaya çıkabilir. Onun için, çocuğumuza kendilerinin önemli olduğunu hissettirmeliyiz. Şefkati, sevgiyi çocuklarımızdan esirgemememiz lazım. Temel eksenimiz iyi bir insan olmaktır. Dersleri iyi olmayabilir ama ailesine, vatanına, milletine faydalı bir birey olması çok önemlidir. Özellikle üzerinde durmamız gereken konu bu olmalıdır" şeklinde konuştu.

İl genelinde 5 bin 30 derslikte 123 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Arslan, 500'ü ücretli olmak üzere toplam 6 bin 291 öğretmenin görev yaptığını sözlerine ekledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arslan, İlk Dönemi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement