Bursa'da Deniz Uçağı Seferleri Başlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'da Deniz Uçağı Seferleri Başlıyor

Bursa şehrin merkezindeki Yunuseli Havalimanı'da, Bursa Belediyesi'nin başlattığı deniz uçağı seferleri ile Bursa-İstanbul arası mesafe 18 dakikaya iniyor.

04.10.2016 08:19  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi, filosuna yeni kattığı uçakla ile birlikte deniz uçağı seferlerini başlattı. İstanbul'a gidişin artık 18 dakika süreceği açıklandı. Yunuseli Havalimanı'nın Milli Savunma Bakanlığı'ndan Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesiyle birlikte şehir merkezinden de uçuşlar başlayacak. Şehir merkezinden İstanbul ise yaklaşık 20 dakika sürecek.

Bursa'da Deniz Uçağı Seferleri Başlıyor

150 TL'YE 18 DAKİKADA UÇULACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, filosuna yeni kattığı deniz uçağıyla araç sayısını 4'e yükseltti. Yeni alınan uçakla birlikte Gemlik'ten Haliç'e 20 dakika olan mesafe 18 dakikaya düştü. Vatandaşlar, Bursa ile İstanbul arasını 150 liraya 18 dakikada deniz uçağıyla kat edecek. Yunuseli Havaalanı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne devriyle birlikte yakında vatandaşlar Bursa şehir merkezinden de İstanbul'a 20 dakikada ulaşabilecek.

Bursa'da Deniz Uçağı Seferleri Başlıyor

"SANAYİDE ERİŞİLEBİLİRLİK ÇOK ÖNEMLİ"

Kısa aranın ardından deniz uçaklarının seferlerini tekrar başlattıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, " Türkiye'de sanayinin yüzde 60'dan fazlası Marmara bölgesinde. İstanbul, Bursa ve Kocaeli, Türkiye'nin lokomotifi. Bu konuda erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik en önemli faktör. 15 milyonluk nüfusuyla İstanbul ve 3 milyonluk nüfusuyla Bursa'nın birbirine bağlantısı çok önemli. Bursa İstanbul'la yan sanayi ve partner olarak çalışıyor. Üretimde de İstanbul'dan sonra Bursa Türkiye'de ikinci sırada. Kültürel birikim ve diğer alanlarda da ikinci sırada. Bu açıdan baktığımızda, bu erişebilirliğin sağlanması çok önemli." şeklinde konuştu.

Bursa'da Deniz Uçağı Seferleri Başlıyor

GÜNDE 3 SEFER OLACAK

Recep Altepe seferler hakkındaki açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Biz hem denizden, hem de havadan ulaşım gerçekleştirmiştik. Bir yandan BUDO gemilerimiz çalışıyor, diğer yandansa deniz uçaklarımız ve hava taksilerimiz çalışıyor. Şimdi tekrar bu seferleri başlatmış olduk. Günde 3 sefer olacak. Bursa'dan 18 dakikada İstanbul'a giden yolcularımız 150 lira ücret ödeyecek. Onlar için en önemli kazanç zaman. Bursa'dan 20 dakika gibi bir zamanda İstanbul'a ulaşabilmek. İstanbul'un çarşısına, merkezine ve kalbine inebilmek çok mühim."

Bursa'da Deniz Uçağı Seferleri Başlıyor

İZMİR VE ÇEŞMEYE DE UÇUŞ BAŞLAYACAK

"Bundan sonra bu hizmetimiz artarak devam edecek" diyen Recep Altepe, "Şu anda belediyemizin 4 tane uçağı oldu. Bu uçaklar 12 kişi kapasiteli. Artık Bursa-İstanbul arasında çalışırken, bir yandan da Bandırma'dan gelen taleplerle Bandırma uçuşlarını da başlatmış oluyoruz. İzmir ve Çeşme'ye de Bursa'dan uçuşlar yapılacak" diye konuştu.

HAVAALANI AÇILIYOR

Kısa zaman zarfında Bursa şehir merkezindeki Yunuseli Havaalanı'ndan İstanbul'a uçuşların başlayacağını bildiren Başkan Recep Altepe, "Bununla ilgili devir işlemleri Milli Savuma Bakanlığımız tarafından yapıldı. Havaaalanı kısmı, 592 bin metre karelik alan belediyemize tahsis edildi. Önümüzdeki birkaç gün içinde devir işlemleri bitmiş olacak." dedi. Bursa şehir merkezinden İstanbul'a ulaşımın ise 20 dakika olacağını belirtti.

Bursa'da Deniz Uçağı Seferleri Başlıyor

Bursa\'da Deniz Uçağı Seferleri Başlıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bursa'da Deniz Uçağı Seferleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement