Artık Çocuklar Da Üniversiteli Olacak - Son Dakika
Güncel

Artık Çocuklar Da Üniversiteli Olacak

Ege Üniversitesi'nde "Çocuk Üniversitesi" sömestr tatili eğitimleri başlıyor.

22.01.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(EGEÇEM) "Çocuk Üniversitesi" projesiyle birçok dalda 6-18 yaşındaki çocuk ve gençlere eğitim veriyor.

Başvuruların internet üzerinden yapıldığı EGEÇEM'de arkeoloji, duygusal zeka geliştirme, bilim okulu, antik çağda çocuk olmak, problem çözme eğitimi gibi birçok değişik dalı içinde barındıran 12 alanda akademisyenler eğitim veriyor. Ayrıca çocuklara kendi yetenekleri doğrultusunda vakitlerini yararlı şekilde geçirme olanağı sağlanıyor.

EGEÇEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Esin Pekmez, "Şubat tatilleri ve yaz tatillerinde 6-18 yaş aralığındaki çocuklara akademisyenlerin eğitim verdiği Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu tatiller dışında da kurum ve velilerden gelen isteğe göre dönem içinde eğitimlere devam ediyor.

Mesela Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı üstün zekalı çocukların özel eğitildiği Bilim Sanat Merkezi(BİLSEM)'nin talebiyle daha önce bir sınıf açtık, beraber çalıştık. Merkez olarak projelerde de yer alıyoruz. TÜBİTAK'la 4004 kodlu Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Bilim-Tasarım-Teknoloji Hikayeleri: Sucul Ekosistemleri Yaşatalım projesinde çalışmalarımız devam ediyor. Çocukların yetenekleri için özel bir test uygulamıyoruz, hangi alana ilgisi varsa o alanı kendi seçip geliyor. Alanlara belirlediğimiz yaş grupları altındaki çocuklar da katılmak istiyor, çocuğun bu eğitimi kaldırıp kaldıramayacağı ile ilgili hocalar ve ailelerle görüşme yapıldıktan sonra bir karara varıyoruz ve kaldırabileceği kanaati oluştuysa belirlenen yaş grubu dışındaki çocukları da alıyoruz. Eğitimlerimizde okul müfredatlarına uymadan, çocukları ilgi alanlarına göre geliştiriyoruz" dedi.

Akademisyenlerin çocuklara eğitim verdiği Çocuk Üniversitesi adı altındaki çocuk eğitim merkezlerini bir ağda buluşturmak için Avrupa'da European Children's Universities Network (EUCUNET) ağı oluşturuldu. Bu oluşumun çabalarıyla Türkiye'de ilk olarak Ankara Üniversitesi'nde Çocuk Üniversitesi düzenlendi. Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulduktan sonra bu ağda yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Artık Çocuklar Da Üniversiteli Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement