Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Spor

Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası Başladı

Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası Başladı

Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından organize edilen Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası Mersin'de başladı.

28.06.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından organize edilen Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası Mersin'de başladı. Türkiye'den 372 sporcunun katıldığı şampiyona, 2 gün sürecek.

Mersin Cimnastik Spor Salonu'nda başlayan şampiyonaya büyük ilgi gösterildi. 2 gün sürecek olan şampiyonada; minikler, küçükler, yıldız, genç ve büyükler kategorisinde yarışmalar olacak. Artistik Cimnastik Asbaşkanı İsmail Göktekin'in de izlediği şampiyonada, Türkiye'ye Akdeniz Oyunları tarihinde erkekler barfiks kategorisinde ilk altın madalyayı Mersin'de kazandıran Milli sporcu Ümit Şamiloğlu da yarışacak.

ASBAŞKAN GÖKTEKİN: "CİMNASTİĞİ YAYMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Şampiyonayla ilgili açıklamalarda bulunan Asbaşkan İsmail Göktekin, 2 gün boyunca artistik cimnastikte hem kızlarda hem de erkeklerde toplam 372 sporcunun yarışacağını ifade ederek, "Şampiyona minikler, küçükler, yıldız, genç ve büyükler kategorisinde olacak. Bizim için Mersin'in ayrı bir önemi var. Biliyorsunuz geçen yıl Akdeniz Oyunları Mersin'de oldu ve 3 madalya aldık. Tarihimizde ilk defa 3 madalya aldık. Dolayısıyla Mersin ilindeki cimnastik gelişimi çok iyi bir şekilde ilerliyor. Yaklaşık 500 çocuk, spor okullarıyla başlangıç yaptı. Biz de Mersin'de her yıl 2-3 büyük organizasyon yaparak cimnastiği yaymaya çalışıyoruz" dedi.

"CİMNASTİK TÜM BRANŞLARIN ALT YAPISI"

2 yıldır görevde olduklarını hatırlatan Göktekin, "2 yıl önce yeni yönetime geldiğimizde ilk işimizin tesisleşme olduğunu söylemiştik. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'e büyük bir kompleks kazandırdık. Şimdi İzmir'de bir salon yapılıyor. Aynı şekilde İstanbul'da da Burhan Felek Spor Salonu'nu yaptık. Ankara'da da çalışmalarımız devam ediyor. Bu 2 yıllık süreç içerisinde cimnastiği temelinden yayıp geliştirmeye çalıştık. Çünkü cimnastik tüm branşların alt yapısı. Tüm sporcular, çocuklar cimnastikle başlamalı ondan sonra diğer branşlara yönlendirilmeli. Biz bir nevi ana branş olan cimnastikle diğer sporlara da hizmet ediyoruz" şeklinde konuştu.

ŞAMİLOĞLU: "HEDEFİM OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU"

Geçen yıl Akdeniz Oyunları'nda erkekler barfikste birinci olarak altın madalyayı kazanan ve Türkiye'ye oyunlar tarihinde ilk madalyasını kazandıran milli sporcu Ümit Şamiloğlu ise şu anda Türkiye'nin en iyi cimnastik salonunda bulunduklarını vurgulayarak, "Geçen sene bu salonda Akdeniz Oyunlar'nda şampiyonluk kazandık ve halkın ilgisini biraz buraya çektik. Görüyorum ki salon dolu, seyircilerin de ilgisi var. Türkiye çok güzel bir salona sahip. Hep söylüyoruz; tüm sporların temeli olan cimnastiktir. Herkes çocuğunu, yeğenini varsa yakınındakileri cimnastiğe yönlendirmesini tavsiye ediyoruz. Hele ki böyle bir salona sahipken. Şu anda tabi Türkiye'nin diğer illerinde de önemli salonlar açılıyor. 81 ilde cimnastik mevcut şu anda. Geçen sene büyük sevinçler yaşadık. Cimnastiğin nerede olduğunu, nasıl bir branş olduğunu herkes bir şekilde öğrendi. Şimdi benim hedefim olimpiyat şampiyonluğu. Bizim pozisyonumuz dünyanın en iyisi, dünyanın en zirvesi. Bu pozisyonu gerçekleştirmek amacımız. Önce dünya ve Avrupa şampiyonaları ardından 2016 Olimpiyatları. Hazırlıklarımız o yönde sürüyor. Milli Takım kampları devam ediyor. 2016'ya kadar çalışıp, Akdeniz Oyunları altınını olimpiyat altınına çevirmek istiyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement