Artvin Çam Ağacının Gövdesine Ev Yaptı! - Son Dakika
Güncel

Artvin Çam Ağacının Gövdesine Ev Yaptı!

Artvin Çam Ağacının Gövdesine Ev Yaptı!

Artvin'in Arhavi İlçesi Kemerköprü Köyü? nde yaşayan inşaat mühendisi Osman Kaba, çam ağacının gövdesine 17 metrekarelik ev yaptı.

08.06.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Arhavi İlçesi Kemerköprü Köyü? nde yaşayan inşaat mühendisi Osman Kaba, çam ağacının gövdesine 17 metrekarelik ev yaptı. İzmir'de kendisine ait şirkette yöneticilik yapan inşaat mühendisi Osman Kaba, işlerini çocuklarına devretti ve 2 yıl önce memleketi Arhavi İlçesi Kemerköprü Köyü'ne döndü. Yaz aylarında oturmak için evinin yanında kamelya yapmak isteyen Osman Kaba, çocuklarının da önerisi ile çam ağacının gövdesine küçük bir ev yapmaya karar verdi. Kuzeni Mustafa Kaba ile birlikte işe koyulan Osman Kaba, ağacının gövdesine, yerden 6 metre yükseklikte, 17 metrekare genişliğinde, 8 köşeli ve üçgen çatılı ev yaptı. Odun direklerle destek verilen ağaç ev rüzgarda sallanmaması için çelik telle yandaki ağaçlara bağlandı. Çam ağacının gövdesini dolanarak yükselen 25 basamaklı merdivenle çıkılan yapıya, yerden gökyüzüne doğru yükseldiği için 'Yeşilden maviye ağaç ev' adı verildi.

'360 DERECE MANZARASI VARö

Evinin yanına kamelya yapmak isterken çam ağacını fark ettiğini anlatan Osman Kaba, kökü sağlam olduğu için ağacın gövdesinde ev yapmaya karar verdiğini belirterek, '360 derece manzarası var. Yapının tamamlanmasına az kaldı. Çift kişilik yatak ile tuvalet ve banyosu olacak. Biraz sallanıyor ama o kadar da olacak. Sonuçta ağacın üzerindeyiz. Ağaca zarar vermeden güzel bir ev ortaya çıktı. Eve 20-30 kişi bile girebilir. Hobi olarak yaptığım evin benzerlerini, turizme katkı olarak başka ağaçlarda da yapmayı düşünüyorum" dedi.

Osman Kaba ile birlikte evin ustalığını yapan Mustafa Kaba'da doğayla baş başa olmak için bu evi yaptıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Çam Ağacının Gövdesine Ev Yaptı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement