Artvin'de Çiftçilere Makine ve Ekipman Desteği - Son Dakika
Yerel

Artvin'de Çiftçilere Makine ve Ekipman Desteği

Artvin\'de Çiftçilere Makine ve Ekipman Desteği

Artvin'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yaklaşık 300 çiftçiye makine ve ekipman dağıtımı yapıldı.

03.09.2014 16:13  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yusufeli ilçesinde düzenlenen makine ve ekipman dağıtım töreninde, Vali Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Vali Cirit, Yusufeli'nde yaklaşık yüzde 5'lik bir alanda tarım yapıldığını, Yusufeli Barajı ile bu tarım alanlarının yüzde 1,5'lik kısmının kaybedileceğini belirtti.

Yusufeli halkının çiftçilikle ilgili üretim alanında çalışmalarını sonuna kadar sürdürdüğünü ifade eden Cirit, "Bu yüzde 5'lik tarım alanı bugün Yusufeli'ni, Artvin'i, Türkiye'yi besliyor. Türkiye'yi besliyor diyorum; çünkü çok sayıda hemşehrimiz değişik illerde yaşıyor. Zaman zaman gelip burada ikamet ediyorlar ve buradan ürettikleri ürünleri transfer ediyorlar" dedi.

Belediye Başkanı Kocatepe ise Artvin'de halen yatırımların, makineleşmenin, üretimin olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu kaydederek, "Yusufeli'nde insanlar hayat mücadelelerini artırarak sürdürüyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İyi ki bu tarım makinelerini işletecek insanlar burada var. Sizinle Artvin, Yusufeli daha güzel oluyor" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacıkamiloğlu, bakanlığının 2006 yılından itibaren ekonomik yatırımlarda çiftçilere yüzde 50 hibe destek verdiğini belirterek, dağıtılacak makine ekipmanlarının yüzde 50'sinin bakanlık, yüzde 50'sinin de çiftçiler tarafından karşılandığını söyledi.

Konuşmaların ardından çiftçilere, makine araç ve ekipmanları dağıtıldı. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin'de Çiftçilere Makine ve Ekipman Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement