Artvin'de 'ERGUVAN' Fırtınası - Son Dakika
Güncel

Artvin'de 'ERGUVAN' Fırtınası

Artvin\'de \'ERGUVAN\' Fırtınası

Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Oyunları Topluluğu Artvin'in Arhavi ilçesinde düzenlen 43. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali'nde Yıldırım'ı ve Bursa'yı temsil etti.

08.09.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz ay Bosna Hersek ve Hırvatistan'da katıldığı halk oyunları festivallerinde herkesin büyük beğenisini toplayan Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Oyunları Topluluğu bu sefer de Artvin'in Arhavi ilçesindeki festivale renk kattı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu, İzmir- Gaziemir Folklor Eğitim Merkezi, Arhavi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan, Makedonya ve Meksika Halk Dansları Toplulukları'nın da katıldığı etkinlikte Erguvan ekibi, Bursa, Gaziantep ve Burdur yöresinden oyunlar sergiledi. Festivalin ikinci gününde Gaziantep yöresi halk oyunları sergileyen ekip kapanış gününde ise Burdur yöresi oyunları oynadı.

'YILDIRIM İLE ARHAVİ ARASINDA MESAFE KISALDI'

Erguvan Halk Oyunları Topluluğu'nun festival alanındaki standını ziyaret eden ve Yıldırım Belediyesi temsilcilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu "Kilometrelerce uzaktan ilçemize gelerek festivalimize renk katan Yıldırım Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'na ortaya koydukları özverili gösteriler için Arhavi halkı ve şahsım adına teşekkür ederim. Bu festival etkinliği ile farklı kültürlerin yansımalarını bir arada harmanladık" diye konuştu.

'KARADENİZ'İN FIRTINASINA BURSA'NIN LODOSUNU KATTIK'

Erguvan ekibinin Arhavi'de gördüğü büyük ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise "Yıldırım'da yaşayan Karadenizli vatandaşlarımızın sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Bu festivale katılım gösteren ekibimiz ile Karadeniz'in fırtınasına Bursa'nın lodosunu katarak ilçemizdeki gibi kültürler arası mozaiği oluşturduk" dedi. Göreve geldiğinden bu güne kadar her zaman kültürel etkinlikleri ve sanatı desteklediklerinin altını çizen Başkan Edebali, "Kültürel değerlere sahip çıkılmasının her zaman önemini ifade ettik. Geçmişten gelen kültür mirasımız yarınları oluşturacak toplum yapımızın daha da kuvvetlenmesi için en önemli yapı taşımız olacaktır. Bu vesile ile Yıldırım'ı en iyi şekilde temsil etme başarısı gösteren Erguvan Halk Oyunları Topluluğumuzun Eğitmeni Ergun Saatçi'ye ve genç dansçı kardeşlerimizin tümüne teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Artvin'de 'ERGUVAN' Fırtınası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement