Artvin'de Gözaltına Alınan 8 Kişi Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Artvin'de Gözaltına Alınan 8 Kişi Serbest Bırakıldı

Artvin'de, Birleşik Haziran Hareketinin, Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Boykot çağrısı ilanlarını dağıtmak isterken gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı.

13.02.2015 15:31  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de, Birleşik Haziran Hareketi'nin, 'Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Boykot' çağrısı ilanlarını dağıtmak isterken gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı.

Birleşik Haziran Hareketi' nin Artvin Temsilcisi Sercan Dede ile Serdar Önay, Merve Zehra Öztürk, Emre Sümenoğlu, Kamil Güven, Onur Dede, Çağatay Güngör ve Mehmet Fatih Coşkun, Kızılay İş Merkezi önünde dün öğle saatlerinde 'Laik ve Bilimsel Eğitim için Boykot' çağrısı için bildiri dağıtmaya başladı. Ancak bu kişiler, polis tarafından gözaltına alındı.

Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dağıtımı yapılan basılı materyallerin  incelenmesi sonrasında Cumhuriyet Savcılığı bu kişilerin, 'Cumhurbaşkanına hakaret ve eğitim öğretime hukuka aykırı bir şekilde engel olmaya teşebbüs' suçlamasıyla şüphelilerin ifadelerinin alınmasını ve mevcutlu olarak adliyeye getirilmelerini istedi. İfade vermek için karakola gitmeye karşı çıkan bu kişileri gözaltına alan polis, sağlık kontrolünün ardından da adliyeye sevk etti. Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınan 8 kişi, dün gece saat 22.30 sıralarında, adli kontrol hükümleri uygulaması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, atılı suçlara öngörülen cezanın alt ve üst sınırı ile teşebbüs hükümleri, şüphelilerin öğrenci ve sabit ikamet sahibi oluşlarını dikkate alarak, 'adli kontrol' talebini reddetti ve şüphelileri serbest bıraktı. - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin'de Gözaltına Alınan 8 Kişi Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement