Artvin'de Heyelanın Yaraları Sarılıyor - Son Dakika
Güncel

Artvin'de Heyelanın Yaraları Sarılıyor

Artvin\'de Heyelanın Yaraları Sarılıyor

Artvin ve çevresinde meydana gelen sağanak yağışlar sonucu sele maruz kalan vatandaşların ilk günden bu yana yanında olan Türk Kızılayı, Artvin ve Borçka belediyelerinin Borçka’daki ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği, kurulan çadırlarda verilmeye devam ediliyor.

15.11.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin ve çevresinde meydana gelen sağanak yağışlar sonucu sele maruz kalan vatandaşların ilk günden bu yana yanında olan Türk Kızılayı, Artvin ve Borçka belediyelerinin Borçka'daki ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği, kurulan çadırlarda verilmeye devam ediliyor.

Sel mağdurlarının içme suyu ve gıda malzemesi ihtiyaçlarını gidermeye devam eden Kızılay ile Artvin Belediyesi, mobil mutfaklarda pişirdiği sıcak yemekleri ihtiyaç sahiplerine ilçede 3 ayrı yerde kurulan çadırda ikram ediyor. Bölgede yürütülen çalışmaları yakından gözlemleyen ve Kızılay'ın ve belediyelerin çalışmalarını takdir eden Artvin Valisi Kemal Cirit, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile ve Kızılay'la birlikte vatandaşlara yemek dağıtımı yaptı.

Yetkililerin selin ilk gününden bu yana bölgede yardım faaliyeti yürüttüğünü belirten Vali Kemal Cirit, "Çalışmaya, mağdur vatandaşlar için su, gıda kolisi ve hijyen seti dağıtımı ile başladık. Daha sonra ise su ve elektriği olmayan vatandaşlarımızın yemek yapmada zorluk yaşayacağını düşünerek selden en çok etkilenen bölgelere sıcak yemek dağıtımına geçtik. Öğlen ve akşam olmak üzere yaklaşık 400 kişiye yemek veriyoruz. Vatandaşlarımız çok seviniyor. Türk Kızılayı'nın onlarla birlikte olması demek, Türk insanının ve devletin onlarla olması demektir, ülkesinin, tüm insanlarının kalbinin onlarla olması demektir. İnsanlara destek olduğumuz için mutluyuz. İhtiyaca göre bölgede sıcak yemek dağıtımına devam edeceğiz. Heyelan nedeniyle ilçeler arası yolu kopan Murgul heyelan bölgesinde incelemelerde bulunduk, zorlu bir süreç bizleri bekliyor. 3 günde yaklaşık Murgul'da 267, Borçka ilçesinde 285 kilogram yağış düştü. Bu arada yamaçlardan geçen sürücülerimizin de dikkatli olmalarını istiyoruz. Hala Şavşat ilçesinde yamaç akıntısı sebebiyle ulaşımı sağlayamıyoruz. Ardanuç ve Yusufeli ilçelerine ulaşımı sağladık. Borçka ve Murgul ilçelerinde hasar tespit çalışmalarımızda şu ana kadar Borçka ilçesinde 361 aile 90 tanesine gidildi yüzde 70'lik bir alan daha duruyor. Başbakanlık ve Ekonomi Bakanlığı'ndan gelen ödeneklerle vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Borçka ilçesinde belediye binasında bir kriz merkezimiz var. Kriz masası hasar tespiti yapılıncaya kadar 24 saat açık tutuluyor. Acil durumlar için birde helikopter hazır bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise, "Bu seferki afet merkezi Borçka oldu. 3 can kaybımız var. Arazi engebeli yapısıyla heyelan riski taşıdığı için ciddi bir hasar oluştu. Biz de bu anlamda kardeş belediye ile nasıl destek verebiliriz konusunda sıcak yemek ikramıda bulunuyoruz" dedi.

Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan ise, "Biz iftar çadırlarında manevi duygularımızı pekiştiriyorduk ama kaderde afet çadırında buluşmak varmış. Üzüntümüz elbette ki can kaybımızdır ama ilçede maddi hasarı olan vatandaşlarımız var. Sıcak yemeğin pişmediği ve bacaların duman tutmadığı mahallelerimiz var. Bugün burada mağdur ailelerimizle birlikte sıkıntılarını ve acılarını paylaşmaya çalışıyoruz. 3 önemli noktada 600 kişilik bir yemek dağıtıyoruz. Temennimiz bu sıkıntıları Rabbim bir daha yaşatmaz. Bu arada alt yapıda büyük tahribatlar var, Türkiye'nin her yerinden destek alıyoruz. Ben Artvin Valisi'ne, milletvekillerine ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan, sıcak yemek alan aileler, "Burada bir felaket oldu. Kızılay da burada sıcak yemek dağıtıyor. Çok güzel bir şey. Devletimizden Allah razı olsun. Bu tür yardımlara devam etsinler" ifadelerini kullandı. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Artvin'de Heyelanın Yaraları Sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement