Artvin'de Turizm Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Artvin'de Turizm Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Nallıhan Turizm Gönüllüler Derneği Başkanı ve kırsal kalkınma uzmanı Mustafa Bektaş, Çoruh Havzası Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Artvin'de bilgilendirme toplantısı düzenledi.

13.09.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nallıhan Turizm Gönüllüler Derneği Başkanı ve kırsal kalkınma uzmanı Mustafa Bektaş, Çoruh Havzası Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Artvin'de bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit ve ilgili personelin de katıldığı bilgilendirme toplantısında, Nallıhan turizm bölgesi yapılması sürecinde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi aktarıldı.

Bektaş, yaptığı konuşmada, Artvin'de olanakların çok fazla olduğunu belirterek, "İlk önce Artvin'in mevcut durumunun analiz edilmesi, stratejisi ve eylem planlarının belirlenmesi lazım. Ondan sonra oturup nasıl bir turizm yapacağına karar verilmesi gerekir. Onun için de ilk yapılması gereken iş mevcut durum analizidir" dedi.

Artvin'in kendi dinamiği ve kendi özellikleri olduğuna dikkati çeken Bektaş, şunları söyledi:

"Artvin'in kendi dinamiklerine göre bir şeyler yapmak lazım. Artvin'e gelecek insan buranın doğasını, bakirliğini görmek ve o kültüründen faydalanmak için gelecek. Eğer bu faktörleri ortadan kaldırırsak onu zaten Türkiye'nin her yerinde yapıyorlar. Bu kadar uzak yerlere insanlar neden gelsin ki? Farklılıklarını ortaya çıkardığınız zaman insanlar burayı tercih edecektir. Şu soruya cevap vermek lazım; ben neden Artvin'e gideyim? Diyeceğiz ki sen Artvin'e şu sebeplerden gelmek zorundasın. Eğer Artvin'e gelmezsen çok büyük kayıp yaşarsın. Bunlar için Artvin'in mevcut durum analizini çıkarıp iyi planlama yapmak lazım. Planları yapmanın dışında en önemlisi, gönüllü ve inanan insanlar olması lazım."

Belediye Başkanı Kocatepe, kasım ayında, Çoruh Havzası Kırsal Kalkınma Kongresinin Artvin'de yapılması ihtimali olduğunu kaydederek, Ankara'dan gelen heyete konaklama yerleri ve kongrenin yapılabileceği konferans salonlarını gezdirdi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin'de Turizm Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement