Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika
Yerel

Artvin'deki Sel ve Heyelan

Artvin'deki sel ve heyelanların ardından 46 Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) başta olmak üzere AKUT ve diğer kamu, kurum ve kuruluşlarından toplam 372 personelin arama kurtarma çalışmalarında görev yaptığı belirtildi.

25.08.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'deki sel ve heyelanların ardından 46 Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) başta olmak üzere AKUT ve diğer kamu, kurum ve kuruluşlarından toplam 372 personelin arama kurtarma çalışmalarında görev yaptığı belirtildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Artvin'in Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından, Başbakanlık AFAD tarafından görevlendirilen 46 AFAD arama kurtarma ekibi ve diğer kurum ve kuruluşlardan 326 kişi olmak üzere toplamda 372 personelin arama kurtarma çalışmalarına ilişkin görev yaptığı belirtildi.

AFAD koordinasyonunda tüm ilgili kamu ve kurum ve kuruluşlarının çalışmalarına devam ettiği kaydedilen açıklamada, Doğu Karadeniz bölgesinde meydana gelebilecek aşırı yağışlara karşı Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Artvin, Trabzon ve Rize AFAD Müdürlüklerinin de teyakkuz halinde olduğu, gelişmelerin AFAD tarafından 24 saat takip edildiği vurgulandı.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Rize'den 21, Trabzon'dan 7 ve Giresun'dan 4 olmak üzere 32 AKUT gönüllüsüyle arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Öte yandan, bölgeye afet müdahale ekibi gönderen Türk Kızılayı, afetten etkilenen vatandaşların mağdur olmaması için bölgede ekmek ve su ihtiyacını karşılamak üzere faaliyetlerini sürdürüyor.

Türk Kızılayı ekipleri, ihtiyaç duyulması halinde çadır ve battaniyeleri araçlarda hazır bekletiyor.

Bu arada, sel ve heyelanların etkili olduğu yol güzergahları, mahalle ve köy yollarında Karayolları, DSİ, İl ve İlçe Özel İdare ekipleri ile çevre il ve ilçe belediyelerinden çok sayıda iş makinesi ve personel çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement