Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika
Güncel

Artvin'deki Sel ve Heyelan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sel ve heyelan nedeniyle zarar gören Hopa'ya, temizlik ve su tahliyesi işlemlerinde yardımcı olacak 68 personel ve 30 araç gönderdi.

27.08.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sel ve heyelan nedeniyle zarar gören Hopa'ya, temizlik ve su tahliyesi işlemlerinde yardımcı olacak 68 personel ve 30 araç gönderdi.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Artvin'in Hopa ilçesindeki sel ve heyelan felaketi dolayısıyla AKOM alarma geçirildi. Bölgeye, temizlik ve su tahliyesi işlemlerinde yardımcı olacak 68 personel ve 30 araç gönderildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın danışmanı İsmail Hakkı Turunç, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karaali, Kızılay ile birlikte sel felaketinin yaşandığı bölgede ekipleri koordine ediyor.

İstanbul İtfaiyesi, İBB Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile İSKİ ve İSTAÇ'tan oluşturulan yardım ekibi, temizlik ve su tahliye çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hopa'ya gelir gelmez merkezi ve çevre köyleri gezerek durum tespiti yapan İBB ekibi, aksaklıkları ve yapılması gerekenleri tespit etti. Kriz masası kuran ekip, kaymakamlıkta yapılan afet koordinasyon toplantısına da katılarak, yapılması gereken çalışmalar hakkında rapor sundu. Bölgede 10 ekip halinde 24 saat esasına göre çalışan İBB ekibi, ilk etapta Sungurlu Mahallesi'nin altyapı sıkıntısını giderdi ve tır parkında biriken suyu tahliye etti, parktaki baskın sorununu çözdü. İstanbul İtfaiyesi'nin oluşturduğu 6 ekip de su tahliyesi yapmak üzere mahallelere dağıtıldı.

İtfaiye ekipleri, Hopa'nın tamamını kapsayan çalışmalarda dalgıç pompa ve motopomplarla bodrum katlardaki suların tahliyesini gerçekleştiriyor. Ayrıca İSKİ kanal temizleme çalışmaları yapıyor, Yol bakım ekibi iş makineleriyle molozları ve enkazı kaldırarak kapanan yolları açıyor. İSTAÇ ekipleri yol yıkama ve temizlik işleri yaparken, zabıta birimleri de çevre düzenleme gibi çalışmalar gerçekleştiriyor.

Sundura Mahallesi'nde tıkanan altyapıyı açma çalışmaları yapıldı. Yer altından elektrik ve temiz su borularının geçmesi nedeniyle Hopa Belediyesi elektrik ve su mühendisleriyle yapılan çalışmalarla mahallenin su taşkını sorunu çözüldü.

Yaşanan sel felaketi nedeniyle altyapısı büyük zarar gören Hopa'da tekrarlayan şiddetli yağışlar çalışmaları büyük ölçüde zorlaştırıyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement