Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika
Yerel

Artvin'deki Sel ve Heyelan

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, sel felaketinin ardından başka illerde kötü niyetli bazı kişilerin Hopa adına para topladığını duyduklarını, odaya kayıtlı üyelere konuyla ilgili cep telefonundan uyarı mesajı gönderdiklerini söyledi.

28.08.2015 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, sel felaketinin ardından başka illerde kötü niyetli bazı kişilerin Hopa adına para topladığını duyduklarını, odaya kayıtlı üyelere konuyla ilgili cep telefonundan uyarı mesajı gönderdiklerini söyledi.

Akyürek, Hopa TSO binasında, Hopa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Küçükali ile düzenlediği basın toplantısında, sel ve heyelan sonrasında ilçede yaşananlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Hopa, Arhavi ve Borçka ilçelerinde yaşanan sel ve heyelandan dolayı acılarının büyük olduğunu ifade eden Akyürek, bu felaket esnasında görev alan AKUT, AFAD, sahil güvenlik gibi görev yapan herkese teşekkür etti.

Son zamanlarda bazı medya kuruluşlarında yer alan ilçedeki "çizme fiyatlarına ilişkin" haberlerin kendisini oldukça üzdüğünü vurgulayan Akyürek, şunları konuştu:

"Bu olayın doğru olmadığını öğrenince daha da üzüldük. Çizmelerin alış maliyetlerinin marka üzerinden yola çıkıldığında daha farklı fiyata alındığını ve dolayısıyla böyle bir satışın gerçekleşmediğini belgeler üzerinden de görmekteyiz. Bu felaketi asla Hopa esnafı ve halkı fırsata çevirmez ve bizler de buna müsaade etmeyiz. Onun için Hopa halkına, esnafına ve ticaret erbabına çamur atmak isteyenleri ikaz etmek istiyoruz. Yaşadıklarımız büyük bir acı. Maddi ve manevi zararların yanında maalesef 8 vatandaşımızı kaybettik. 3 vatandaşımız da kayıp, arama çalışmaları ekipler tarafından sürdürülüyor. Küçük hesapların peşinden koşmak ne Hopalıların işi ne de ticaretle uğraşanların işidir."

"Kötü niyetliler Hopa adına para topluyorlar"

Oda olarak ilçeye gelen yardım ve bağışların takipçisi olacaklarını anlatan Akyürek, yardım için gelmiş malzemelerin bir başkasına satışının asla mümkün olmadığını dile getirdi.

Bu konuyu da oda olarak kuracakları ekiple bundan sonra da takip edeceklerini ifade eden Akyürek, şöyle devam etti:

"Yoğun bir yardım akışı var. Bu yardım akışı içerisinde kötü niyetli kişilerin başka illerde Hopa adına hesap numarası açıp para topladıklarını duyduk. Odamıza kayıtlı olan üyelerimize cep telefonundan uyarı mesajı gönderdik. Bunlar başka illerde olurken ilçemizde bunun denetimini yapmak, takip etmek ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması gereken mal ve malzemenin de zamanında ulaşmasını sağlamak bizlerin görevleri arasındadır. Aynı zamanda esnaflarımızın bu sıkıntılarını takip edenler biraz da esnafımızın düştüğü durumu ve yaşadığı felaketi görseler daha çok memnun olurduk. İki oda olarak esnaflarımızın zarar ziyan tespitlerinin yanında hem bankadaki durumları hem de bundan sonraki çek ve senet ödemeleri üzerinden erteleme, yeniden kredilendirme ve hayatiyetlerinin devam etmesi için elimizden gele çabayı göstermekteyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement