Artvin Orman İşletme Müdürlüğü'nden Cerattepe'de Ağaç Kesimine Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Artvin Orman İşletme Müdürlüğü'nden Cerattepe'de Ağaç Kesimine Suç Duyurusu

Artvin Orman İşletme Müdürlüğü\'nden Cerattepe\'de Ağaç Kesimine Suç Duyurusu

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'ne 3 gün önce güvenlik güçleri eşliğinde çıkan ve şantiye kurma çalışmasını sürdüren Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş. çalışanlarının ağaçları kesmesi üzerine harekete geçen Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, maden şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

20.02.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'ne 3 gün önce güvenlik güçleri eşliğinde çıkan ve şantiye kurma çalışmasını sürdüren Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş. çalışanlarının ağaçları kesmesi üzerine harekete geçen Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, maden şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu. Türkiye'nin dört yanından maden protestolarına katılmak üzere Artvin'e gelen grupların kente girişine ise izin verilmedi. Polis ve jandarma, Hopa- Borçka karayolu Cankurtaran Mevkii'nde yolu ulaşıma kapattı.

Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş., bölge halkının tepkisinden çekinen Artvin Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin 'Yer tahsis izni' işlemlerini geciktirdiğini öne sürerek Artvin Valiliği'ne şikayette bulunmuş, Vali Kemal Cirit de aralarında Artvin Orman İşletme Müdürü Yusuf Soysal ile şef ve orman mühendislerinin de yer aldığı 4 kişi hakkında soruşturma açılması talimatı vermişti. Maden şirketi ile Artvin Orman İşletme Müdürlüğü arasındaki 'Yer tahsis izni' tartışması sürerken yeni bir gelişme ortaya çıktı. Cerattepe'ye dün çıkarak şantiye sahasında inceleme yapan Artvin Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, maden şirketi çalışanlarının ağaçları kesmesiyle ilgili tutanak tuttu. Artvin Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, tutanakları Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndererek maden şirketi çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ'NE CEVAP VERDİ

Cerattepe Mevkii'nde 'Yer tahsis izni' olmadan çalışma yürütülmesi üzerine Artvin Orman İşletme Müdürlüğü'ne şikayette bulunan Yeşil Artvin Derneği'ne de yanıt geldi. Artvin Orman İşletme Müdürü Yusuf Soysal imzasıyla 19 Şubat'ta Yeşil Artvin Derneği'ne gönderilen yazıda, maden şirketine herhangi bir saha teslim işlemi yapılmadığı, bölgedeki araçların da kendi kurumları ile ilgisi bulunmadığı bildirildi. Yazıda ayrıca, basında yer alan ağaç kesimlerinin, izne konu olan saha dışında gerçekleştirildiği ve kesimi yapılan ağaçlarla ilgili tutanakların da Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği vurgulandı.

TEPKİ İÇİN GELDİLER AMA ARTVİN'E GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEDİ

Artvin Cerattepe'deki madencilik faaliyetlerine karşı tepki eylemleri için, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmit'in de aralarında olduğu çok sayıda ilden dün otobüslerle yola çıkan Artvinliler ve çevrecilerin, güzergah üzerindeki kentlerin giriş ve çıkışlarında durdurularak kimlik kontrolünden geçirildikleri ve bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi. Otobüslerle bu sabah Artvin'in Hopa ile Borçka İlçesi arasındaki Cankurtaran Mevkii'ne ulaşan yaklaşık 1000 kişilik konvoyun önü çok sayıda polis ve askeri birlik tarafından kesildi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın da aralarında bulunduğu kalabalığın Artvin'e girişine izin verilmedi. 'Artvin halkının çevre ve yaşam hakkını destekliyoruz' yazılı pankart açan grubun Cankurtaran mevkiindeki bekleyişi de sürüyor. - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Orman İşletme Müdürlüğü'nden Cerattepe'de Ağaç Kesimine Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ALMANYA: ARTVIN,lilere CAGRI.! Sayin Faruk Celik , Dr. Kadir Topbas , Dr. Israfil Kisla , Ugur Bayraktutan ve Yesil Artvin Der Bas. Nese Karahan ve Tüm Artvin Dernek Kuruluslari. ARTVIN Halkinin Provakatorlere Ihtiyaci yok Tüm ARTVINLILERE SESLENIYORUZ. Disardan kimsenin mudahale etmesine Destek Vermesine ARTVINLILERIN Ihtiyaci yok. ARTVINLI Kardeslerimizi Kimsenin Emniyet Güclerle Karsi Karsiya getirmesine Hakki yok. ARTVINLI Ust Duzeyleri ARTVIN Sikintisini Siyasiye Dokmezden ARTVIN icin Hayirlisi Nasilse Cozumunuzu Kendiniz Yapin. ARTVINLI TERÖRÖRGÜTÜ Deyildir. 1 0 Yanıtla

Advertisement