Artvin Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Artvin Özgecan İçin Yürüdü

Artvin Özgecan İçin Yürüdü

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Artvin'de yürüyüş düzenledi.

16.02.2015 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Artvin'de yürüyüş düzenledi.

Artvin Kadın Platformu öncülüğünde akşam saatlerinde organize edilen yürüyüşe yaklaşık bin kadın katıldı. Pankartlar taşıyan grup sloganlar atarak İnönü Caddesi'nden Kızılay İş Hanı önüne kadar yürüdü. Burada konuşan Artvin kadın platformu sözcüsü Nurcan Ay Katırcı, şunları söyledi:

"Son yıllarda her şeyi ayrışarak yaşadığımız gibi bu olayda da ayrışabilir hale geldik. Gencecik bir yaşamın acımasızca katledilmesine tepki gösterildiğinde bile birileri, 'Bunlar hükümet karşıtı, ya bak ölümden bile siyaset yapıyor' diyor, bu şekilde etiketleyip ne söylediğine bile bakmıyor. Ama artık kim ne düşünürse düşünsün bu ölüm bize, cesaretle sesimizi yükseltmediğimizde acının, ölümün en değerli varlıklarımıza en savunmasız anlarında dokunabileceğini gösterdi. Belki bu yüzden bu kadar ürktük. Hangimiz şu birkaç günde kızının gözlerine bakarken, ona sarılırken, onu koklarken bir gün böyle bir caninin eline geçebileceği gerçeğinden korkmadı? Hangimiz Özgecan'ın annesi ve babasının yerine kendini koyduğunda yüreği sıkışarak, bir kabustan uyanırcasına o düşünceyi kafasından atmaya çalışmadı? Bizim düşünmeye dahi tahammül edemediğimiz bu gerçeklerle son yıllarda binlerce ana-baba-evlat yaşıyor. Çünkü bu ülkede her gün en az altı kadın, erkek şiddetine, katliamına maruz kalıyor."

Katırcı konuşmasını, "Artık bu ülkede bir kadın gerçeği olduğunu ve kadının değersizleştirilmesinin karşısında yapılması gereken neyse bir an önce yapılması için kadınların artık ayakta olduğunu birileri gördü. Görmeyenlere de 8 Mart'ta tekrar hatırlatacağımızı belirtiyorum" dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı. - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement