Arü'de "Sıra Gecesi" Meclisi - Son Dakika
Yerel

Arü'de "Sıra Gecesi" Meclisi

Arü\'de "Sıra Gecesi" Meclisi

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Anadolu halk kültürünün köklü değerlerini hatırlatıcı ve yaşatıcı renkli bir organizasyona imza attı.

26.05.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Anadolu halk kültürünün köklü değerlerini hatırlatıcı ve yaşatıcı renkli bir organizasyona imza attı. Tarihten beri özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinde tam anlamıyla baştan sona musiki, muhabbet ve edebiyat bütünü olarak günümüze kadar devam eden "Sıra Gecesi" meclisi, ARÜ'de Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen hoş bir gecede tekrarlandı.

ARÜ İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) Korkut Ata Konferans Salonunda Programda, Şanlıurfa'dan gelen "Grup Karakuş"un verdiği "Urfa Sıra Gecesi Konseri" ile salonda bulunanlara keyifli anlar yaşatıldı. Konsere Ardahan Valisi Ahmet Deniz, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Vali Yardımcıları Deniz Pişkin ve Muharrem Coşgun, ARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık ve Prof. Dr. Gürkan Doğan, ARÜ Genel Sekreteri Ercan Gültürk, üniversite personelleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın öncesinde Şanlıurfa ili ve sıra gecesi hakkında bilgi verildi. Sanatçı Ebubekir Çimen ve Grup Karakuş'un seslendirdiği Şanlıurfa yöresine ait türkülere protokol üyeleri ve salondakiler eşlik etti.

Düzenlenen gecede grup üyelerinin sahnede yapmış oldukları çiğ köfte seyircilere ikram edildi. Gecenin sonunda ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Grup Karakuş'a teşekkür etti. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arü'de 'Sıra Gecesi' Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement