Arü Rektör Adayı Özkan, Basınla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Arü Rektör Adayı Özkan, Basınla Buluştu

Arü Rektör Adayı Özkan, Basınla Buluştu

Ardahan Üniversitesi Rektör adaylarından Prof. Dr. Engin Özkan, basın mensupları ile kahvaltıda buluşarak adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu.

23.05.2016 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Üniversitesi Rektör adaylarından Prof. Dr. Engin Özkan, basın mensupları ile kahvaltıda buluşarak adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu.

ARÜ Rektörü olduğu takdirde hayata geçireceği projeler hakkında bilgiler veren Özkan, iyi rektör olmak istemediğini, başarılı rektör olmak istediğini söyledi.

Özkan, uluslararası standartlarda bilimsel çalışmalar yapabilen, toplum ve kamu ile ortak projeler üretebilen, Uluslararası Diploma eki etiketi alabilen, Türkiye ve Dünya Üniversiteler sıralamasında önemli seviyelere ulaşabilen, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde ilk 10'ları zorlayan bir Ardahan Üniversitesi hedefiyle yola çıktığını söyleyerek, "Akademisyenine ve topluma üretime dayalı, ortak fayda odaklı faaliyetleri ile doyum sağlayabilen, kamusal yararı ön planda tutan bir üniversite en temel hedefimiz olmalıdır. Bu da biçimden öze, hayallerden gerçeklere yürüme anlamına gelmektedir. Rektörlük seçiminin yapılacağı 2016 yılı Ardahan Üniversitesi'nin sekizinci akademik yılının sonlarına denk geliyor. ARÜ kampüsü artık yapısal açıdan önemli eksiklerini tamamladı. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım? Bununla birlikte, belirttiğimiz hedeflere erişebilmek, yöresel sorun ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için yeni programlar ve akademik birimlere ihtiyaç bulunmaktadır. Bu ihtiyacı karşılayacak güç ve irade de siz akademisyen arkadaşlarımın elindedir. İhtiyacımız olan tek kaynak üniversitelerin gerçek sahipleri olan sizlersiniz. Hak ve hakkaniyet çizgisinden hiçbir şekilde ayrılmadan, iyi insan, kaliteli bilim sloganıyla çıktığımız bu yolda düsturumuz herkes için eşitlik, barış, kardeşçe yaşam ve hoşgörü olacaktır. Özetle, Adalet, liyakat, tarafsızlık, dürüstlük, şeffaflık ve katılımcılık yönetim anlayışımızın temel prensiplerini oluşturacaktır." dedi.

Edindiğim bilimsel, sosyal ve kültürel birikimleri ilimiz ve Ardahan Üniversitesi için kullanabilmek adına Ardahan Üniversitesi rektör adayı olduğunu söyleyen Özkan, "Ardahan Üniversitesi öğretim üyelerinin akademik profillerini incelediğimde, hepsi birbirinden donanımlı arkadaşlarımın var olduğunu görmenin verdiği heyecan nedeniyle Ardahan üniversitesi rektör adayıyım. Nicelik olarak belli bir düzeye ulaşmış olan Ardahan Üniversitesi'ni bilimsel, sosyal, kültürel ve eğitsel anlamda, yani nitelik olarak, yükseltmek adına Ardahan Üniversitesi rektör adayıyım. Mevcut kadroyu daha da güçlendirmek, proje tabanlı çalışmalara hız kazandırmak, üniversite-kamu ve özel sektör işbirliğini geliştirmek için bir orkestra havasında takım ruhuyla çalışan bir akademik kadroyu tesis etmeye ve geliştirmeye inancım tam. Tüm bunlara ek olarak; büyük ve verimli meralarımız göz önüne alındığında ülkemizin hayvancılık ve hayvan ürünleri endüstrisinde güçlenebilmesi, iç ve dış talepleri karşılayabilecek bir seviyeye erişebilmesi için Ardahan Üniversitesi'nin katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum. Ortak bir akılla Ardahan Üniversitesi'ni birlikte yönetmek için desteklerinizi bekliyorum. Bu vesileyle bir çatışma ortamı değil, demokratik bir şölen havasında geçmesini arzuladığımız rektörlük seçiminin tüm adaylar, akademisyenler ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arü Rektör Adayı Özkan, Basınla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement