Arzu Gacal'a Trac'dan Madalya - Son Dakika
Yerel

Arzu Gacal'a Trac'dan Madalya

Arzu Gacal\'a Trac\'dan Madalya

TRAC tarafından düzenlenen ‘Goncasuyu’ndan dünyaya’ projesinin tanıtım filmini çeken Arzu Gacal’a, TRAC tarafından teşekkür plaketi verildi.

24.08.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRAC tarafından düzenlenen 'Goncasuyu'ndan dünyaya' projesinin tanıtım filmini çeken Arzu Gacal'a, TRAC tarafından teşekkür plaketi verildi.

Çanakkale Savaşlarının yüzüncü yılında Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyetince hazırlanan 'Goncasuyu'ndan dünyaya' projesi kapsamında yapılan çalışmalara destek veren ve projenin tanıtım filminin görüntülerini çeken Arzu Gacal 'a Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Başkan yardımcısı Alper Doğmaz tarafından katkılarından dolayı hizmet madalyası ve beratı takdim edildi. Proje kapsamında sahada çalışan 60 Avustralyalı ve Türk Radyo Amatörüne verilen hizmet madalyası ayrıca destek veren 6 kişiye veriliyor. Projenin tanıtım filminde, Çanakkale ve yarımadadan görüntülerde yer alıyor. Görüntüler, Çanakkale yerel televizyonları ve video paylaşım sitelerinde 'Goncasuyu'ndan dünyaya' adıyla yayınlanıyor. Gonca suyu Telsiz Telgraf İstasyonu, Gelibolu tarihi yarımadasında Kilitbahir sırtlarındaki Gonca tepede bulunuyor. Tevfik beyin 1914-1916 yıllarında yazdığı günlüklerinden yola çıkılan proje ile yıl sonunu kadar 100 bin Radyo Amatörü ile telsiz irtibatı sağlanacak. Dünya Radyo Amatörlerine, Çanakkale Savaşları hakkında yönlendirilen internet sayfalarıyla bilgi aktarımı yapılacak. Proje, Çanakkale'den son Düşmanın kuvvetlerin çekilmesinin yüzüncü yılında, 8-10 Ocak 2016 da tamamlanacak. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arzu Gacal'a Trac'dan Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement