Aşağı Çekerek Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Aşağı Çekerek Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Amasya'da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından sürdürülen Aşağı Çekerek Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

25.11.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da  Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından sürdürülen Aşağı Çekerek Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Özel bir işletmede yapılan toplantıya, Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Göynücek Kaymakamı Hicabi Aytemur, Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin, DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, Amasya DSİ 73. Şube Müdürü Turgut Yorulmaz, DSİ yetkilileri, projeden faydalanacak köylerin muhtarları, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

Çomaktekin, yaptığı açıklamada, Amasya'da DSİ'nin sorumluluk sahasında çok önemli çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Aşağı Çekerek Projesi'nin bölge açısından çok önemli bir proje olduğunun altını çizen Çomaktekin, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Sadece Amasya için değil, 4 ili kapsayan büyük ölçekli bir proje. Bu proje Orta Karadeniz bölgesinin GAP'ıdır. Bu proje ile 60 yıllık rüya gerçekleşiyor. Tarihte görüldüğü üzere su havzalarının olduğu bölgelerde büyük medeniyetler kurulmuştur. Mezopotamya gibi büyük bir medeniyetin oluşmasının sebebi, orada Dicle ve Fırat havzasının olmasıdır. Görüldüğü gibi medeniyetlerin temelinde su vardır. Su kaynaklarını daha verimli kullanma adına sularımızı kontrol altına alıp, bölgede yaşayan çiftçilerimizin sadece meteorolojik iklim koşullara bağlı kalmaksızın, tarımın su ile daha çok buluşturulmasıyla çiftçilerimizin gelirleri de yükselecektir."

DSİ 7. Bölge Müdürü Kanık ise toplantının bölge halkının proje hakkında bilgi sahibi olması amacıyla gerçekleştirildiğini anlatarak, "DSİ tarafından yapılan 24 projenin toplam bedeli yaklaşık 239 milyon liradır. Sulama, hidroelektrik santraller ve taşkın koruma tesisleri bağlamında yapılan çalışmalar devam etmektedir. Aşağı Çekerek Projesi Tokat, Çorum, Amasya ve Yozgat illerine hizmet verecektir. Amasya'da 425 bin dekar olmak üzere 4 ilde toplam 679 bin dekarlık alan proje sayesinde sulanacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından toplantıda yer alan katılımcıların projeye ilişkin soruları cevaplandırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşağı Çekerek Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement