Asansör Güvenliği - Son Dakika
Yerel

Asansör Güvenliği

Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Akdemir: "Türkiye'de yüzde 70 civarında asansörlerin güvensiz olduğu tespit edildi" Sanayi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bakır: "Altı yıl içinde eski asansörlerin de güvenlik seviyesi yenilerin seviyesine getirilecek"

19.11.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca Türkiye'de 7 bölgede yapılan "Asansör mevzuatı uygulamalarına ilişkin kamu otoritelerinin farkındalığının artırılması" konulu toplantının Karadeniz Bölgesi ayağı Samsun'da gerçekleştirildi.

Atakum Kültür Merkezindeki toplantıya konuşmacı olarak katılan Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) Başkanı Levent Akdemir, Türkiye'de 60 yıldır yerli asansör yapıldığını söyledi.

Bu sürede 431 bin asansör yapıldığını belirten Akdemir, "Avrupa Birliği mevzuatları gereği bu 431 bin asansörün kontrolü yasal zorunluluk haline geldi. Kontroller sonucunda asansörlerin güvenlikleri ortaya çıktı. Yaklaşık olarak Türkiye'de yüzde 70 civarında asansörlerin güvensiz olduğu tespit edildi. Maalesef 431 bin asansörün tamamı da muayene edilemedi" dedi.

Sürecin hızlı bir şekilde devam ettiğine değinen Akdemir, "Yüzde 70'inin güvensiz çıkması, tamamının güvensiz olduğu anlamına gelmez. Bu asansörlerin revizyonları başladı. AB mevzuatına birebir tabiyiz. Bu süreç işliyor. Bu 431 bin asansörün sahada Makine Mühendisleri Odası ve Türk Standartları Endüstrisi denetlemesini yapıyor. Ayrıca özel kuruluşlar yapıyor. Eş zamanlı ve eş güdümlü olarak denetimler sürüyor" diye konuştu.

Yüzde 70 rakamının kimseyi korkutmaması gerektiğine işaret eden Akdemir, "AB ülkelerinde yapılan denetimlerde de benzer sonuçlar ortaya çıktı. Bu sadece bize özgü bir şey değil. AB asansörlerini güncel verilere ve standartlara göre revize etti. Bizim de yolumuz aynı, önümüzdeki birkaç yıl içinde asansör sektörü ve asansörlerin standartlara uygun hale geleceğini, kazaların önemli ölçüde azalacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zühtü Bakır ise Türkiye 431 bin asansörün yarısının yönetmelik çıktıktan sonra piyasaya arz edildiğini kaydetti.

Asansörlerin "CE" işareti taşıdığını vurgulayan Bakır, şunları kaydetti:

"Diğer yarısı yönetmelik öncesinde piyasaya arz edilen asansörler. Onların tamamına da güvensiz diyemeyiz. O günkü teknik şartlara ve güvenliklere göre üretimi yapıldı ancak bazı teknik donanımdan eksiklikleri var. Mesela çift kapı ve birtakım emniyet donanımları üretildikleri dönemde gerekli değildi. Önümüzdeki dönemde mevcut asansörlerin iyileştirilmesi yönetmeliği çıkarılacak. Bu yönetmelik çıktığında bütün asansörlerin güvenlik seviyesinin artırılması sağlanacak. Altı yıl içinde eski asansörlerin de güvenlik seviyesi yenilerin seviyesine getirilecek." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Asansör Güvenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement